ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το Εργατικό Κέντρο: «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…»Καταγγελία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για το Εργατικό Κέντρο:  «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…»

Ανακοίνωση – καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “για τις μεθοδεύσεις και την εξαπάτηση των συνταξιούχων από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ”.

Ανακοίνωση:
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο σοφός λαός μας και η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στις μεθοδεύσεις της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουν αφήσει κανάλι για κανάλι, με στόχο να πείσουν τον κόσμο για τις νέες μεθοδεύσεις τους μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, ώστε να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών κόντρα στις ανάγκες των εργαζομένων του νησιού μας. Στο επίκεντρο τους η προσπάθεια εκμετάλλευσης των συνταξιούχων, τους οποίους χρησιμοποιούν σαν «κουκιά» για την προώθηση των σχεδίων τους και τους εξαπατούν, μη αναγνωρίζοντας τον πραγματικό τους ρόλο στο κίνημα!

Πρόσφατη (8/2/2019) εγκύκλιος όμως που εξέδωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών βάζει τα πράγματα στην θέση τους ξεβρακώνοντας την συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ, κουρελιάζοντας την επιχειρηματολογία που εδώ και δύο εβδομάδες ξεδιπλώνουν και αποκαλύπτοντας τα βρώμικα σχέδια και ρόλο τους! Η παραπάνω εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι: «Η αντιπροσώπευση του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο γίνεται μόνο με δικαίωμα λόγου και συμβουλευτική ψήφο και σε καμία περίπτωση οι αντιπρόσωποι των συνταξιούχων δεν παίρνουν μέρος στην εκλογή Διοίκησης για το Εργατικό Κέντρο και για αντιπρόσωπους στη Τριτοβάθμια Οργάνωση την ΓΣΕΕ» και λίγο παρακάτω τονίζει: «οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των συνταξιούχων ρητά χωρίς καμία παρέκκλιση και με καμία διαδικασία δεν μπορούν (πέραν της Ομοσπονδίας ΙΚΑ), να συμμετέχουν στην εκλογή διοίκησης για το Εργατικό Κέντρο ή την εκλογή αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου για την ΓΣΕΕ, όπως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζομένων.»

Η προσπάθειά τους λοιπόν να πείσουν ότι υπερασπίζονται τους συνταξιούχους είναι πέρα για πέρα υποκριτική! Τους χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν συσχετισμούς που δεν τους βγαίνουν με άλλον τρόπο, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων! Το μίσος τους είναι τεράστιο τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εργαζόμενους, όπως φάνηκε για άλλη μια φορά την Κυριακή 3 Φλεβάρη, όταν προσπάθησαν να ματαιώσουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας κλειδώνοντας από μέσα τις πόρτες του Εργατικού Κέντρου. Πήραν όμως δυναμική απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι για άλλη μια φορά τους χάλασαν τα σχέδια και τους ξεβράκωσαν!

Καλούμε για άλλη μία φορά τους αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους συνταξιούχους να βάλουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση! Τους καλούμε για άλλη μία φορά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διασφαλίσουν την διεξαγωγή ενός πραγματικού συνεδρίου, χωρίς νοθείες και ανθρώπους της εργοδοσίας, από το οποίο θα προκύψει ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό εργαλείο οργάνωσης του αγώνα των εργαζόμενων, ένα Εργατικό Κέντρο που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες τους και όχι τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα!