ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ζητείται Ψεύτης» στις Αργυράδες!«Ζητείται Ψεύτης» στις Αργυράδες!

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων με την πλούσια παράδοση ανεβάζει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», μια κορυφαία πολιτική σάτιρα,  στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων το Σάββατο 2/3 και Κυριακή 3/3 στις 20:30.

Σκηνοθεσία / Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Καββαδίας
Σκηνογραφία: Νικόλας Καλούδης
Κοστούμια: Σωτήρης Γιαννούλης

Λίγα λόγια για το έργο:

Τίτλος: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

Συγγραφέας: Δ. Ψαθάς.

Ο χώρος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι το σπίτι – γραφείο του βουλευτή Θεοφ. Φερέκη. Παρουσιάζεται αυτός και η γυναίκα του να αναζητούν κάποιο πρόσωπο ικανό στο να λέει ψέμματα, έτσι ώστε να καλύπτει τις προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή. Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται σ΄ έναν   επαρχιώτη , το Θεόδωρο Πάρλα , γνωστό ως Ψευτοθόδωρο.  Αυτός είναι πράγματι ικανότατος και γίνεται απαραίτητος στο βουλευτή, μιας και συχνά τον βγάζει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται (όπως π.χ. με τον Πατατιά, την Πίτσα- Κίτσα κ.λ.π.).

Η γυναίκα του βουλευτή όμως, εκνευρίζεται από τη θέση που έχει πάρει στο σπίτι τους και επινοεί έναν τρόπο να τον διώξει. Προφασίζεται την ερωτευμένη για να τον παγιδεύσει, τελικά όμως ο Θόδωρος φεύγει – αν και δεν πέφτει στην παγίδα της. Μεγαλύτερος ψεύτης και καταφερτζής αποδεικνύεται η Τζένη, η γυναίκα του
βουλευτή.

Ζητείται ψεύτης (ταινία, 1961)

     Το Ζητείται ψεύτης είναι τίτλος κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά.

     Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.