ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τείχος αστυνομικής βίας στη Νομαρχία για τους Λευκιμμιώτες - Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Τείχος αστυνομικής βίας στη Νομαρχία για τους Λευκιμμιώτες - Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)


Τείχος αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας ορθώθηκε στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, στην ΠΕ Κέρκυρας στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Λευκίμμης για την απόφαση αδειοδότησης του ΧΥΤΑ. Επίθεση της αστυνομίας με γκλοπς και χημικά που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και μια σύλληψη.

Ακραία εκδήλωση αστυνομικής βίας η ρίψη χημικών ακόμα και σε κλειστό χώρο που έβαλε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παρευρισκομένων.


Κάτοικοι της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής βρέθηκαν από το πρωί στη Νομαρχία, αρχικά συναντήθηκαν με την Ν. Πανδή και στη συνέχεια με τον Σ. Τσούκα. Προκλήθηκαν εντάσεις μα αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας να υπογράψει την αδειοδότηση ενός ακατάλληλου και παράνομου ΧΥΤΑ.

Η τοπική κοινωνία της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει από τον περασμένο Ιούνιο, όποτε και αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ ως λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζει το νησί του Ιονίου. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο κατέφτασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και να γίνει μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιήμενων απορριμμάτων χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Η ιστορία, εντούτοις, για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά και οι διαστάσεις που έχουν λάβει φέτος οι κινητοποιήσεις των κατοίκων δείχνουν ότι όσοι αντιδρούν είναι αποφασισμένοι για όλα.
Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Τραυματίστηκε ένας Λευκιμμιώτης, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για μια σύλληψη.Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν  σε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ολοκληρωθεί εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να έχει λειτουργήσει ούτε για μία ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών του 2008 μία 43χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Μετά τα προβλήματα με τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών να κατακλύζουν όλη την Κέρκυρα και να απειλούν τη δημόσια υγεία αποφασίστηκε με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω να τεθεί σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Οι κάτοικοι θεωρείται βέβαιο ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ στην περιοχή.

ΒΙΝΤΕΟ από το enimerosi.com

ΦΩΤΟ: www.argyrades.gr