ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης!


Φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης!

Λίγες ώρες –τις πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη- μετά την αδειοδότηση του ακατάλληλου και παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης από την ΠΙΝ και την άγρια καταστολή της συγκέντρωσης στη ΠΕ Κέρκυρας ξέσπασε φωτιά, στις καινούργιες εγκαταστάσεις, που είχαν αποκατασταθεί πρόσφατα από φωτιά τον περασμένο Μάιο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στο κτήριο, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει άμεσα και να την θέτει υπό έλεγχο. Πορ όλα αυτά έγιναν σοβαρές ζημιές στο κτήριο, τα ηλεκτρολογικά, τη γεννήτρια και ό, τι είχε απομείνει από τις μεμβράνες.
Νωρίτερα, είχαν στηθεί οδοφράγματα σε σημεία του Περιφερειακού κοντά στον ΧΥΤΑ, καίγοντας λάστιχα και ξύλινες παλέτες.   .

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεοδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε «Τα δηθεν κινηματα (της νύκτας) εδρασαν παλι καταστροφικά για την δημοσια περιουσία αποψε το βραδυ.
Κατέκαψαν για πολλοστή φορά τις εγκαταστασεις του ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη (γεννήτρια και πίνακας ηλεκτρικος) , αφου πρωτα ειχαν τοποθετησει οδοφράγματα για να εμποδισουν τα πυροσβεστικα οχηματα.
Η ατιμωρησία αποδιδει καρπους και η εισαγγελία της Κερκυρας ασχολείται με το αν εχει αρχαιολογικά ο χωρος του ΧΥΤΥ!
Ειναι καιρός να αναλάβουν ολοι τις ευθύνες τους.
Ειτε με τον ένα τρόπο, ειτε με τον άλλο».

Η αλήθεια είναι ότι όσο Δήμος - Περιφέρεια και Κυβέρνηση θα εμμένουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και δε θα παρουσιάζουν κανένα σχέδιο επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών εμμένοντας στην πολιτική της καταστολής, τόσο οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες θα εντείνονται. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει με οδυνηρές συνέπειες ...

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, οι κάτοικοι αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις στο κέντρο της πόλης.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ του enimerosi.com