ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεχίζεται η διαμάχη για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας


Συνεχίζεται η διαμάχη για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

 
Τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας, αποτέλεσαν άλλη μια αφορμή σύγκρουσης μεταξύ της Διοίκησης του Εργατικού και της παράταξης ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις των δύο πλευρών γίνεται αναφορά τόσο στις αποφάσεις όσο και στα εξώδικα που κατατέθηκαν από την πλευρά της ΔΑΣ και αφορούν την πορεία προς τις εκλογές.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης

Στην ανακοίνωση της

Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αναφέρονται τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 17:00, με πλήρη σύνθεση το ειδικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. Κέρκυρας, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του, με μοναδικό θέμα την επικύρωση των σωματείων και των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στις εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής (Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 15:00 – 20:00) και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ (Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, 10:00 – 20:00).
Τα 39 σωματεία που υποβλήθηκαν σε έλεγχο εγκρίθηκαν άπαντα από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δ/Σ (5 ψήφοι) ενώ τα τέσσερα μέλη της μειοψηφούσας παράταξης απείχαν από την ψηφοφορία. Επίσης, κατά την ίδια πλειοψηφία αποφασίστηκε ότι τα σωματεία πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα τουλάχιστον μέχρι τις 31/12/2017, προκειμένου να μπορούν οι αντιπρόσωποί τους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες.

Για μία ακόμη φορά όμως, η παράταξη της ΔΑΣ, η οποία εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, δυναμιτίζει τις εκλογικές αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, καταθέτοντας σωρεία ασφαλιστικών μέτρων αγωγών και εξωδίκων, προκειμένου να εμποδίσει καθόλα νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους σωματείων που δεν τελούν υπό τον κομματικό τους έλεγχο, να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Οι αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που έχουν απορρίψει τα τελευταία χρόνια τις αβάσιμες καταγγελίες τους δε φαίνεται να τους επηρεάζουν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν πάση θυσία το Εργατικό Κέντρο με κάθε αγιασμένο από το κομματικό τους λιβανιστήρι μέσο.

Σωματεία και αντιπρόσωποι που προέκυψαν μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, επικυρωμένες από δικαστικούς αντιπροσώπους και υποκείμενες στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ανεξαρτήτως των φαντασιώσεων των εκπροσώπων του κομματικού συνδικαλισμού».

Η παράταξη ΔΑΣ στο ΕΚΚ

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη ΔΑΣ δίνει τη δική της εκδοχή των γεγονότων ως εξής:

«Το απόγευμα της Δευτέρας 18/2/19 η ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, συγκάλεσε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των σωματίων για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, αδιαφορώντας πλήρως για όλες τις προτάσεις νόμιμης επίλυσης της αντιπαράθεσης που υπάρχει σχετικά με το κύρος , την νομιμότητα του συνεδρίου και το δικαίωμα συμμετοχής των αντιπροσώπων σ αυτήν.

Με περίσσιο θράσος ήρθαν στο Διοικητικό Συμβούλιο οι πέντε και ανακοίνωσαν στους άλλους τέσσερις , ποια σωματεία και με πόσους αντιπροσώπους θα λάβει μέρος το καθένα στο συνέδριο, χωρίς να δώσουν κανένα δικαίωμα ελέγχου στα πρακτικά αρχαιρεσιών ούτε για ένα λεπτό.

Η ΔΑΣ σε μία ύστατη προσπάθεια , με εξώδικη δήλωση των μελών της στο Διοικητικό Συμβούλιο , τους έδωσε έγκαιρα την δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα τρία παράνομα μέλη της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν σύμφωνα με το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου και το νόμο εκπέσει αυτοδίκαια από αντιπρόσωποι και μέλη της Διοίκησης .

Μέσα απ την πρόταση αυτή τους καλέσαμε αφού γίνει η νόμιμη αντικατάσταση, (προφανώς με τρία δικά τους αναπληρωματικά μέλη) να ορίσουμε νέες διαδικασίες νόμιμου συνεδρίου μέσα στα όρια της θητείας της απερχόμενης διοίκησης.

Η πρόταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία και έλαβε 4 θετικές ψήφους ,

2 αρνητικές ψήφους (νομίμων μελών) και 3 αρνητικές ψήφους (από μέλη που συμμετέχουν παράνομα στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου με ευθύνη του προέδρου) .

Έτσι με απύθμενο θράσος αρνήθηκαν και αυτή την πρόταση , η οποία για εμάς έχει εγκριθεί με 4-2 και παράγει έννομα αποτελέσματα.

Μένει να απαντηθεί και θα απαντηθεί, απ τις εξελίξεις, από πού πηγάζει αυτό το πρωτοφανέρωτο θράσος τους να παρανομούν απροκάλυπτα, να λένε ψέματα και να συκοφαντούν.

-Μήπως νιώθουν ασφάλεια έχοντας την στήριξη των οκτώ αντιπροσώπων του εργοδοτικού σωματείου IKOS- GOLDMAN SACHS την αγάπη των υπόλοιπων εργοδοτών της Κέρκυρας και την συμπαράσταση των γνωστών ΜΜΕ;

-Μήπως νιώθουν ασφάλεια απ την παράνομη άρνηση του Πρωτοδικείου να μας δώσει ,

ως έχουμε έννομο συμφέρον, τα πρακτικά αρχαιρεσιών των σωματείων , ώστε να ασκήσουμε σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, τα καθήκοντα ελέγχου και να βρούμε και τις υπόλοιπες νοθείες;

-Μήπως νιώθουν ασφάλεια πιστεύοντας ότι οι προσφυγές μας στην δικαιοσύνη θα εξεταστούν μετά από 3 χρόνια και όχι στην ουσία τους όπως έγινε την προηγούμενη τριετία;

Σύντομα όλα θα βγουν στην επιφάνεια και θα είναι μέρα μεσημέρι Σάββατο 23 Φλεβάρη και ώρα 14.00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ενώπιον της εργατικής τάξης που καλούμε να πάρει στα χέρια της την υπόθεση και να μην επιτρέψει να γίνουν τα συνδικάτα όργανα των εργοδοτών.» Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση της παράταξης.

www.ert.gr