ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με μεγάλη επιτυχία το «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» - Παραστάσεις 22-23-24-25/3Με μεγάλη επιτυχία το «ΖΗΤΕΙΤΑΙ  ΨΕΥΤΗΣ» - Παραστάσεις 22-23-24-25/3

Σάββατο και Κυριακή,  2 και 3 Μάρτη 2019,  δόθηκαν   παραστάσεις, του πάντα επίκαιρου,  έργου του Δημήτρη Ψαθά «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ», στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο  Αργυράδων.

Η υπόθεση του έργου είναι γνωστή, από την αξέχαστη κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη του 61’. 


Ο Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς συγγραφείς της νεωτέρας  Ελλάδος καθώς και δημοσιογράφος. Τα περισσότερα από τα έργα του γυρίστηκαν σε ταινίες κινηματογράφου, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και παίχτηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου.   


Η   ατμόσφαιρα στο όμορφο θεατράκι μας  ήταν κάτι σαν γιορτή.   Πολύς κόσμος δε βρήκε εισιτήρια. Και στις δύο αυτές παραστάσεις το θέατρο ήταν γεμάτο. Άξιζε κάθε λεπτό, αφού είχε τη δύναμη να σε παρασύρει να την ακολουθήσεις  σε ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έχουμε που απολαμβάνουμε αξιόλογες παραστάσεις εδώ και χρόνια. Και όχι μόνο εμείς οι χωριανοί. Το θέατρο  μας, έχει πλέον αγκαλιάσει και τα γύρω χωριά, η συμμετοχή των οποίων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και πλησιάζει να φτάσει αυτή των  συγχωριανών μας.   


          Η υπόθεση του έργου ήταν πολιτικού περιεχομένου. Δεν ήταν η ιστορία ενός και μόνο ατόμου. Ήταν ιστορίες πολλών. Όλοι μας έχουμε μια τέτοια εμπειρία,  να πιστεύουμε σε υποσχέσεις και να μην έρχονται ποτέ ή να μας θυμούνται όταν μας χρειάζονται και ακόμη να μας αγαπούν αν έχουν συμφέρον. Ως τόσο ας μην τους κατηγορούμε…  Έτσι είμαστε οι άνθρωποι.  


           Όλοι οι συντελεστές  έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν.   Ο Γιάννης Καββαδίας, στο ρόλο του  βουλευτή άγγιξε κάποιες στιγμές το τέλειο.  Άλλο τόσο  και ο Ηλίας Λουμάκης στο ρόλο του Ψευτοθόδωρου.  Θα ήταν παράβλεψη να μην αναφέρουμε την κάποια υπερβολή, στις γκριμάτσες,  που όμως φάνηκε να αρέσει σε πολλούς. Η Μυρσίνη Καββαδία έχει παίξει σε πολλούς ρόλους ως τώρα. Τούτος ίσως ήταν που αποδόθηκε με μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Βαγγέλης Καββαδίας σαν Βρασίδας το ζούσε το έργο. Ο  Μάχος Καββαδίας ακόμη μια αξία στην θεατρική ομάδα,  ο οποίος έρχεται από τη πόλη κάθε φορά.  Η Έλσα  Σαμοΐλη  έχει γίνει πλέον απαραίτητη στο θέατρο.   Η Βαρβάρα  Σεβδαγιάν στο ρόλο της γραμματέως του γραφείου  ήταν αυτό που έπρεπε. Τέλεια.


          Όλοι οι ρόλοι είχαν θέση στο έργο και όσοι τους επωμίστηκαν τους απέδωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η νεαρή Δήμητρα Καββαδία ήταν η αποκάλυψη.  Προέρχεται από το παιδικό θέατρο και καλό θα είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα.  Ο Ανδρέας Πανδής κι ο Αλέκος Ασπιώτης, δύο από τους ψηφοφόρους του βουλευτή που δε μασούσαν τα ψέματα όσο όμορφα  κι αν ήταν,  δε γινόταν να είναι καλύτεροι.  Η Κωστούλα Καββαδία, η Αγγελική Καββαδία και ο Βίκτωρας Καββαδίας μόνο και μόνο με την εμφάνισή τους στη σκηνή ξεσήκωσαν την αίθουσα…


Η σκηνοθεσία του Κώστα Καββαδία ήταν   πολύ καλή και του ευχόμαστε στο μέλλον να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Πολύ καλά και τα σκηνικά του Νίκου Καλούδη. Από τα καλύτερα που έχουμε δει. Τα δε κοστούμια του Σωτήρη Γιαννούλη ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Θύμιζαν   εκείνη την εποχή του πενήντα-εξήντα.


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Σκηνοθεσία/  Μουσική επιμέλεια: Κων. Καββαδίας.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης. Κοστούμια:  Σωτήρης Γιαννούλης 
Υπεύθυνος σκηνής: Αλέκος Κυνηγόπουλος
Φώτα:  Μιχάλης Γκίνης    Ήχος: Νίκος  Ασπιώτης.


ΠΑΙΖΟΥΝ:  

Ηλίας Λουμάκης: Ψευτοθόδωρος 
Γιάννης Γιαννιώτης: Βουλευτής Φερέκης
Μυρσίνη Καββαδία:  κα Τζένη.   Μάχος Καββαδίας: Άγης.
Έλσα Σαμοϊλη:  Ζωζώ.   Βαγγέλης Καββαδίας:  Βρασίδας.   
Βαρβάρα Σεβδαγιάν:  Πιπίτσα.   Δήμητρα Καββαδία:  Κούλα.
Ανδρέας Πανδής:  Πατατιάς.   Κωστούλα Καββαδία: Φωνή  & γυναίκα.
Αλέκος Ασπιώτης: Παναγής Δερβίσης.
Αγγελική Καββαδία: Πίτσα Κίτσα.
Βίκτωρας Καββαδίας: Επισκέπτης. 

Οι παραστάσεις θα παιχτούν  ξανά   στις 22- 23-24-25    Μαρτίου.

Να ευχηθούμε πάντα τέτοια και καλή σαρακοστή.       

Κ.Γ. Καλούδης