ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ» στις Αργυράδες για το 4ήμερο 22-23-24-25/3
 «ΖΗΤΕΙΤΑΙ  ΨΕΥΤΗΣ»  στις Αργυράδες για το 4ήμερο 22-23-24-25/3

Παρασκευή, Σάββατο,Κυριακή και Δευτέρα  22-23-24-25 Μάρτη   οι παραστάσεις, του πάντα επίκαιρου,  έργου του Δημήτρη Ψαθά «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ», στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο  Αργυράδων.

  Το Ζητείται ψεύτης είναι τίτλος κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά.

     Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.


Ο Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς συγγραφείς της νεωτέρας  Ελλάδος καθώς και δημοσιογράφος. Τα περισσότερα από τα έργα του γυρίστηκαν σε ταινίες κινηματογράφου, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και παίχτηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου.  
Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων με την πλούσια παράδοση ανέβασε με επιτυχία το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης»  στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων το Σάββατο 2/3 και Κυριακή 3/3 με την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη.
           Όλοι οι συντελεστές  έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν.   Ο Γιάννης Γιαννιώτης, στο ρόλο του  βουλευτή άγγιξε κάποιες στιγμές το τέλειο.  Άλλο τόσο  και ο Ηλίας Λουμάκης στο ρόλο του Ψευτοθόδωρου.  Θα ήταν παράβλεψη να μην αναφέρουμε την κάποια υπερβολή, στις γκριμάτσες,  που όμως φάνηκε να αρέσει σε πολλούς. Η Μυρσίνη Καββαδία έχει παίξει σε πολλούς ρόλους ως τώρα. Τούτος ίσως ήταν που αποδόθηκε με μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Βαγγέλης Καββαδίας σαν Βρασίδας το ζούσε το έργο. Ο  Μάχος Καββαδίας ακόμη μια αξία στην θεατρική ομάδα,  ο οποίος έρχεται από τη πόλη κάθε φορά.  Η Έλσα  Σαμοΐλη  έχει γίνει πλέον απαραίτητη στο θέατρο.   Η Βαρβάρα  Σεβδαγιάν στο ρόλο της γραμματέως του γραφείου  ήταν αυτό που έπρεπε. Τέλεια.
          Όλοι οι ρόλοι είχαν θέση στο έργο και όσοι τους επωμίστηκαν τους απέδωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η νεαρή Δήμητρα Καββαδία ήταν η αποκάλυψη.  Προέρχεται από το παιδικό θέατρο και καλό θα είναι να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα.  Ο Ανδρέας Πανδής κι ο Αλέκος Ασπιώτης, δύο από τους ψηφοφόρους του βουλευτή που δε μασούσαν τα ψέματα όσο όμορφα  κι αν ήταν,  δε γινόταν να είναι καλύτεροι.  Η Κωστούλα Καββαδία, η Αγγελική Καββαδία και ο Βίκτωρας Καββαδίας μόνο και μόνο με την εμφάνισή τους στη σκηνή ξεσήκωσαν την αίθουσα…
Η σκηνοθεσία του Κώστα Καββαδία ήταν   πολύ καλή και του ευχόμαστε στο μέλλον να αναλάβει περισσότερες ευθύνες. Πολύ καλά και τα σκηνικά του Νίκου Καλούδη. Από τα καλύτερα που έχουμε δει. Τα δε κοστούμια του Σωτήρη Γιαννούλη ήταν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Θύμιζαν   εκείνη την εποχή του πενήντα-εξήντα.


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία/  Μουσική επιμέλεια: Κων. Καββαδίας.
Σκηνικά: Νίκος Καλούδης. Κοστούμια:  Σωτήρης Γιαννούλης
Υπεύθυνος σκηνής: Αλέκος Κυνηγόπουλος
Φώτα:  Μιχάλης Γκίνης    Ήχος: Νίκος  Ασπιώτης.

ΠΑΙΖΟΥΝ: 

Ηλίας Λουμάκης: Ψευτοθόδωρος
Γιάννης Γιαννιώτης: Βουλευτής Φερέκης
Μυρσίνη Καββαδία:  κα Τζένη.   Μάχος Καββαδίας: Άγης.
Έλσα Σαμοϊλη:  Ζωζώ.   Βαγγέλης Καββαδίας:  Βρασίδας.  
Βαρβάρα Σεβδαγιάν:  Πιπίτσα.   Δήμητρα Καββαδία:  Κούλα.
Ανδρέας Πανδής:  Πατατιάς.   Κωστούλα Καββαδία: Φωνή  & γυναίκα.
Αλέκος Ασπιώτης: Παναγής Δερβίσης.
Αγγελική Καββαδία: Πίτσα Κίτσα.
Βίκτωρας Καββαδίας: Επισκέπτης.
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλ.6978432012