ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γάζα – Ένα έγκλημα διαρκείας: 40 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε 1 χρόνο


 Γάζα – Ένα έγκλημα διαρκείας: 40 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε 1 χρόνο

Σε περίπου 40 υπολογίζονται τα παιδιά που σκοτώθηκαν σε διάστημα ενός έτους στη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονται στη Γάζα κατά μήκος της μεθορίου με το Ισραήλ, κατά τις οποίες προκαλούνται συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Από τις 30 Μαρτίου του 2018, συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της παλαιστινιακής κινητοποίησης με την ονομασία “Πορεία της Επιστροφής” διοργανώνονται κάθε Παρασκευή στη Γάζα, κοντά στα αυστηρά φρουρούμενα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι παλαιστινιακές αυτές διαδηλώσεις γίνονται σε διαμαρτυρία για τον ισραηλινό αποκλεισμό και με αίτημα την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή εγκατέλειψαν τα εδάφη τους κατά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.

“Τους τελευταίους 12 μήνες, περίπου 40 παιδιά σκοτώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις αυτές”, υπογράμμισε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός γενικός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία. “Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 3.000 άλλα νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς, πολλοί από τους οποίους είχαν ως αποτέλεσμα μια διά βίου αναπηρία”, πρόσθεσε ο Καπελέρε, δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από την έναρξη αυτών των παλαιστινιακών κινητοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ