ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Περισσότερες από 55.000 φιάλες με το θανατηφόρο «αέριο γέλιου» δεσμεύτηκαν στην Κέρκυρα


Περισσότερες από 55.000 φιάλες με το θανατηφόρο «αέριο γέλιου» δεσμεύτηκαν στην Κέρκυρα -
Τεράστια ποσότητα του άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία «αέριου γέλιου» εντόπισε σε αποθήκη εμπόρου το Τελωνείο Κέρκυρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Το Τελωνείο ανακάλυψε και κατάσχεσε 55.400 φιάλες του «αέριου γέλιου», το οποίο ευθύνεται και για θανάτους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μπαλόνια με τα οποία γίνεται η χρήση του.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

"Μια σημαντική υπόθεση, που αφορά στη δημόσια υγεία, έφερε στο φως έλεγχος που διενήργησε το Τελωνείο Κερκύρας.

Σε αποθήκη εμπόρου, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση οινοπνευματωδών προϊόντων, εντοπίστηκαν καλυμμένες 2,5 παλέτες με 55.400 φιάλες του άκρως επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία «αερίου γέλιου» (hippy crack), καθώς και μπαλόνια, μέσω των οποίων γίνεται η χρήση του. Παραστατικά για τον τρόπο απόκτησής του δεν προσκομίστηκαν στις τελωνειακές αρχές.

Το αέριο αυτό (υποξείδιο του αζώτου) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Μεγάλη Βρετανία και ευθύνεται για τουλάχιστον 17 θανάτους μέσα σε έξι χρόνια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο. Πρόσφατα μάλιστα, στην Ελλάδα σημειώθηκαν δύο περιστατικά, στην Κρήτη και την Κέρκυρα, με τουρίστες που έπεσαν σε κώμα μετά τη χρήση του αερίου αυτού.

Το Τελωνείο Κερκύρας δέσμευσε όλη την ποσότητα του αερίου και προχώρησε στην κατάσχεσή του και στη μεταφορά του στις αποθήκες του, ενώ της υποθέσεως θα επιληφθεί και η αρμόδια Εισαγγελέας".
Αεριο γέλιου- αμπουλες - Κέρκυρα

Αεριο γέλιου- αμπουλες - Κέρκυρα