ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τις εκλογές στον Σύλλογο Λευκιμμιωτών Αττικής - Κυριακή 7/4


Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2018 από Λευκιμμιώτες και αλληλέγγυους της Αθήνας, σαν ΑΝΑΓΚΗ έμπρακτης συμπαράστασης και συμμετοχής στον αγώνα της κοινωνίας της Λευκίμμης, γιατί, παρότι είχε περάσει ένας ολόκληρος μήνας ΚΑΤΟΧΗΣ της Λευκίμμης από τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ΕΠΙΒΟΛΗ μια άδικης και επικίνδυνης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, κανείς δεν είχε πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει διαδήλωση στην Αθήνα.

Η διαδήλωση στις 26/7/2018 στο Μοναστηράκι (στην οποία ο ΠΣΥΛΑ προσκλήθηκε και δεν ήρθε) αποτέλεσε την πρώτη έμπρακτη προσπάθεια δημοσιοποίησης του προβλήματος της Λευκίμμης σε πανελλαδικό επίπεδο, που όπως τότε γράφαμε έχει τρεις διαστάσεις «την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την επιχειρηματική λεηλασία και τη δολοφονική δράση της ΧΑ».

Αυτή την άποψη θέσαμε στη συνέλευση του ΠΣΥΛΑ στις 21/10/18, όπου παράλληλα θίξαμε ότι είναι ανεπίτρεπτο η Λευκίμμη να είναι κατεχόμενη 4 μήνες και ο ΠΣΥΛΑ να μην έχει καλέσει ακόμα συγκέντρωση στην Αθήνα.

Παρά τη δική μας πίεση και με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ένα μήνα μετά, στις 21/11/18 οργανώσαμε και συμμετείχαμε μαζί με τον ΠΣΥΛΑ και το ΑΛΕΥΧΙΜΜΟ στη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς το Υπ. Εσωτερικών, παρά το γεγονός ότι οι ομιλίες μονοπωλήθηκαν αντιδημοκρατικά από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Στις 5/12/18 παρασταθήκαμε στη συγκέντρωση στο ΣτΕ και δημοσιοποιήσαμε πλήρως και αναλυτικά τη θέση μας για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Την ίδια μέρα στις 5/12/18 πήραμε την ευθύνη να μιλήσουμε δημόσια για ένα αποτρόπαιο γεγονός για το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν μίλαγε. Αποκαλύψαμε τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας του Petrit Zifle στο χωριό μας και διοργανώσαμε διαδήλωση στις 13/12/18. Παρότι το θέμα πήρε πανελλαδική διάσταση, ο ΠΣΥΛΑ έβγαλε μια δημοσιογραφική ανακοίνωση 15 μέρες μετά.

Στις 7/3/19 διοργανώσαμε μια ακόμα συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κοινωνία της Λευκίμμης, λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις και προφυλακίσεις συμπατριωτών μας, ενάντια στην ένταση της καταστολής και υπέρ της εξεύρεσης δίκαιης πολιτικής λύσης. Για μια ακόμη φορά ο ΠΣΥΛΑ καλέστηκε επίσημα, δεν ήρθε, και δεν συνέβαλλε στην προσπάθεια οικονομικής συνεισφοράς στα δικαστικά έξοδα .

Η Πρωτοβουλία έχει αποδείξει το προηγούμενο διάστημα ότι αποτελεί μια συγκροτημένη προσπάθεια ενεργοποίησης των Λευκιμμιωτών της Αθήνας σε πολιτική και κοινωνική κατεύθυνση. Η συμμετοχή μας στις εκλογές του ΠΣΥΛΑ με δικό μας ψηφοδέλτιο δεν σηματοδοτεί το τέλος, αλλά την ενδυνάμωση της προσπάθειάς μας.

Είναι ανάγκη ο ΠΣΥΛΑ να αποβάλλει τη μονοκομματική μονολιθικότητα, να λειτουργήσει με εξωστρεφή και δημιουργικό τρόπο, να αγκαλιάσει όλες τις γενιές και τις πολιτικές αντιλήψεις των Λευκιμμιωτών της Αθήνας δημοκρατικά και ισότιμα.

Αυτό θα συμβεί μόνο με τη μαζική συμμετοχή των Λευκιμμιωτών της Αθήνας στην εκλογο-απολογιστική συνέλευση στις 31/3/19 με στόχο τη διεξαγωγή των εκλογών στις 7/4/19 με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Ο ΠΣΥΛΑ πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής λογικής αναλαμβάνοντας ΑΜΕΣΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα και παίρνοντας πρωτοβουλίες:

Να αναδείξει τις σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαρκή εμπόλεμη κατάσταση στη Λευκίμμη
Να αποκαλύψει την παρουσία, τη δράση, και τα στηρίγματα της ΧΑ στη Λευκίμμη
Να θεμελιώσει τον δημοκρατικό διάλογο και τον σεβασμό ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις πάνω σε αντικειμενικά επιστημονικά δεδομένα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Λευκίμμης (ΧΥΤΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ)
Να απευθυνθεί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε ανεξάρτητους επιστημονικούς φορείς, ώστε με διαύγεια και διαφάνεια να δημοσιοποιηθεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατάσταση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, και οι πραγματικές ΕΠΙΛΟΓΕΣ για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων
Να λειτουργήσει σαν «Υπουργείο Εξωτερικών» των συλλόγων και της κοινωνίας της Λευκίμμης απέναντι στο οργανωμένο κράτος και τις υπηρεσίες του
Να επικοινωνήσει, να ανταλλάξει εμπειρίες, και να συνεργαστεί με άλλους συλλόγους αποδήμων της Αττικής, με δομές και συλλογικότητες αλληλεγγύης
Να αποτελέσει όχημα συνοχής και χώρο συνεύρεσης των Λευκιμμιωτών 2ης και 3ης γενιάς που κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα και ελάχιστα ή καθόλου γνωρίζουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου
Να υιοθετήσει νέες προσεγγίσεις στην ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και πολιτικής μοναδικότητας της Λευκίμμης
Να στεγάσει καλλιτεχνικές προσπάθειες νέων Λευκιμμιωτών της Αθήνας
Ζούμε στην εποχή της μοναχικότητας, του μίσους, και της επιθετικότητας που γεννούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα fake news, και ο βομβαρδισμός της πληροφορίας. Σε μια εποχή που τραγικά ημιμαθείς, αυτοδίδακτοι τσαρλατάνοι φορούν τον μανδύα της αυθεντίας και απευθύνονται σε χιλιάδες ακροατές χωρίς ίχνος ευθύνης. Πάνω σε αυτό τον «πολιτισμό» της ημιμάθειας και των εύκολων αφορισμών αναπτύσσεται ο φασισμός στο χωριό μας.

Αυτός ο «πολιτισμός» δεν μας αντιστοιχεί, η ανοχή απέναντι σε αυτό τον «πολιτισμό» είναι συνενοχή. Μας αντιστοιχεί μια άλλη κουλτούρα και μια άλλη ποιότητα, ήπιας συλλογικής συζήτησης πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα και συγκεκριμένες λύσεις.

Αυτό τον πολιτισμό, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, καταθέτει η Πρωτοβουλία στο δημόσιο διάλογο και με αυτό τον τρόπο ζητάμε τη στήριξη και την ψήφο των Λευκιμμιωτών της Αθήνας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής (ΠΣΥΛΑ) γράφονται κάτοικοι Αττικής που έλκουν καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, καθώς και οι σύζυγοι/ σύντροφοι, αυτών.
Οι εγγραφές γίνονται τις ώρες που είναι ανοιχτά τα γραφεία του ΠΣΥΛΑ Πέμπτη 5-7 και Κυριακή 11-1, Χαλκοκονδύλη 24 – 26 Αθήνα 10432, Τηλ. /Fax: 210-5231123.
Τυπικά, οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 31/3/19 στις 11, αμέσως μετά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, πρακτικά όμως η 31/3/19 είναι η εκλογο-απολογιστική συνέλευση που κατατίθενται ψηφοδέλτια, υποψηφιότητες, οριστικοποιείται το μητρώο μελών, ορίζεται η εφορευτική επιτροπή κλπ.
Λόγω έλλειψης απαρτίας στις 31/3/19 οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7/4/19 στα γραφεία του ΠΣΥΛΑ.