ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προβολή ταινιών φυλακισμένων στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας


Προβολή ταινιών φυλακισμένων στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας


Δύο ταινίες μικρού μήκους που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους κρατούμενους των φυλακών, θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος αύριο το πρωί και στο Δημοτικό Θέατρο, στις 20.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, Βαρβάρα Δούκα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, επισήμανε την καινοτομία του εγχειρήματος με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας του κλειστού χαρακτήρα των φυλακών και της φιλοξενίας βαρυποινιτών οι οποίοι συνήθως δεν είναι ανοιχτοί σε ανάλογες εξωστρεφείς δράσεις.  Ο πολιτισμός ωστόσο, μπορεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας με την υπόλοιπη κοινωνία, δίδοντας διέξοδο στα προβλήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν.Πρόκειται για τις ταινίες μικρού μήκους «Θανατοποινίτης» και «Χριστινάκι» που προέκυψαν από το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κινηματογράφου στα Καταστήματα κράτησης του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τις προβολές θα προλογίσει η κα Τίνα Πισχιτζή εκ μέρους του προγράμματος, (τέως Διευθύντρια της Διεύθυνσης  Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου). Στις προβολές θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κόκκινος, Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του προγράμματος. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό την οποία θα διευθύνει ο κος  Κυριάκος Κωλέσης (Κοινωνιολόγος – Υπεύθυνος Διευθυντής 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας), με θέμα: «Η τέχνη: Ένα κομμάτι ζωής στα καταστήματα σωφρονισμού».
Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και παίζουν  οι ηθοποιοί, Γιάννης Στάνκογλου, Παύλος Κοντογιαννίδης κα.

Σε όλα τα στάδια  συμμετείχαν οι κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού και όλοι οι καλλιτέχνες εθελοντικά.

ΠΗΓΗ: ert.gr