ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εξαιρετική βραδιά με τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας» στο Μέγαρο Μουσικής
Εξαιρετική βραδιά με τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας»  στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαιρετική η χθεσινή (Παρασκευή 15/3) βραδιά με τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας»  στο Μέγαρο Μουσικής που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των επτανησίων της Αθήνας που παραυρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού η ΦΕ  «Καποδίστριας», ερμήνευσε το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, την ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, τη σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCoy.
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν Κερκυραίοι συνθέτες, καθώς ακούστηκαν  το συμφωνικό πρελούδιο Αι Σειρήναι  του Σπύρου Δουκάκη και το Memories of Cyprus του Σπύρου Μαυρόπουλου.
Συμμετείχαν, επίσης, δύο διακεκριμένοι soloists: ο τρομπετίστας και αρχιμουσικός της Φ.Ε. «Μάντζαρος», Σωκράτης Άνθης, στο Κονσέρτο για τρομπέτα του Johann Baptist Georg Neruda, καθώς και η υψίφωνος Κέλλυ Τουσμάνωφ σε άριες από τις όπερες Norma του Vincenzo Bellini και La Traviata του Giuseppe Verdi.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από το ΙΟΝΙΟ ΦΩΣ
https://www.facebook.com/484872121850156/videos/2318155608415708/