ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Εκκίνηση για ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας : Η ευθύνη στις τοπικές αρχές


Η Εκκίνηση για ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας :  Η ευθύνη  στις τοπικές αρχές

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τα τελευταία γεγονότα που σχετίζονται με την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Η ευθύνη για όλα αυτά ανήκει αποκλειστικά στις τοπικές αρχές. Δήμαρχος και περιφερειάρχης, οι βασικοί υπεύθυνοι για την απελπιστική κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί, μετά την πλήρη αποτυχία τους στη διαχείριση των απορριμμάτων, την καταστροφή του νησιού, τις ντροπιαστικές εικόνες που καθημερινά βιώνουμε όλοι μας, αλλά και το ότι έχουν καταφέρει να αποδώσουν στο νησί μας τον τίτλο ενός από τους πιο “βρώμικους” προορισμούς καταστρέφοντας τον τουρισμό και την οικονομία του, με τη στάση τους έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

Οι πρακτικές της δολιοφθοράς δημοσιάς περιουσίας και αψιμαχιών μικρών ομάδων πολιτών, μας βρίσκουν αντίθετους. Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λειτουργεί ατομικά, εξ ονόματος του κινήματος. Τη δημόσια περιουσία την πληρώνουμε όλοι μας και η καταστροφή της μας επιβαρύνει όλους. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και απομαζικοποιούν το κίνημα.

Οι σημερινές διώξεις έρχονται σα συνέχεια των διώξεων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά και στόχο έχουν την τρομοκράτηση του κινήματος και την απομαζικοποίησή του. Την απάντηση την έδωσε τόσο το μαζικό συλλαλητήριο στη Λευκίμμη όσο και η μαζική παρουσία πολιτών στα δικαστήρια, στέλνοντας το μήνυμα ότι το κίνημα δεν τρομοκρατείται και στέκεται αλληλέγγυο στους διωκόμενους. Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ στηρίζουμε τον αγώνα αυτόν και τους αγωνιστές του και βρισκόμαστε δίπλα του, καθώς και απέναντι σε κάθε λογική προληπτικών διώξεων και προσαγωγών.

Για εμάς στο ειδώλιο της δικαιοσύνης πρέπει να βρεθούν, δήμαρχος, πρόεδρος ΣΥΔΙΣΑ και περιφερειάρχης, για την καταστροφή στο περιβάλλον και την οικονομία της νησιού μας. Αντ’ αυτού όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας σέρνονται στα Δικαστήρια, με στόχο την επιβολή της λειτουργίας ενός παράνομου ΧΥΤΑ, και τη συνέχιση της καταστροφής που συντελείται στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.