ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι τρεις υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους της Κέρκυρας


Οι τρεις υποψήφιοι του ΚΚΕ για τους Δήμους. της Κέρκυρας

Το σπάσιμο του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις στο παρά πέντε των εκλογών άλλαξε τους σχεδιασμούς της ΝΕ του ΚΚΕ που είχε ανακοινώσει τον Γ. Κουλούρη ως υποψήφιο του ενιαίου Δήμου.


Το όνομα των επικεφαλής των ψηφοδελτίων της στους Δήμους της κεντρικής, βόρειας και νότιας Κέρκυρας, ανακοίνωσε χθες η ΛΑΣΥ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Εργατικό Κέντρο.


Σύμφωνα με τη σημερινή  ανακοίνωση, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Βορρά με τον συνδυασμό του ΚΚΕ είναι ο Κώστας Ρούσσινος ενώ στον Δήμο Νότου, υποψήφιος δήμαρχος ο Γιωργος Κουλούρης
Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Γ. Μπορμπώτης.

Η Μυρσίνη Χαραλάμπους που παρουσίασε τους υποψηφίους, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΣΥ ως εναλλακτική επιλογή στην ανακύκλωση προσώπων και σχηματισμών που έχουν οδηγήσει την ελληνική και τοπική κοινωνία σε αδιέξοδο.

Ο Γιάννης Μπορμπότης επισήμανε ότι το σύνολο των συνδυασμών που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα και προτάσσονται ως ανεξάρτητοι δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα γνωστά στελέχη των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στηρίξει πολιτικές που όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά γιγάντωσαν προβλήματα.

Ο Γιώργος Κουλούρης επισήμανε ότι τα δημοτικά συμβούλια που θα προκύψουν από τις ερχόμενες εκλογές θα πρέπει να έχουν λόγο έναντι της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής ενώ ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τονίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί με κατ’ εξοχήν εμπλοκή της κεντρικής διοίκησης.

Ο Κώστας Ρούσινος τέλος, σημείωσε μεταξύ άλλων την ανάγκη να στηριχτούν μαζικά οι συνδυασμοί της ΛΑΣΥ και να καταρριφθεί η φήμη ότι τα στελέχη του ΚΚΕ δεν θέλουν να αναλάβουν την εξουσία στην αυτοδιοίκησης, φέρνοντας παράδειγμα τους πέντε Δήμους που αυτή τη στιγμή διοικούνται από συνδυασμούς της ΛΑΣΥ και έχουν επιδείξει εναλλακτικό τρόπο διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ της ert.gr