ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης θα ζητήσουν να δουν τον Πρωθυπουργό για τον ΧΥΤΥ


Οι κάτοικοι της Λευκίμμης θα ζητήσουν να δουν τον Πρωθυπουργό για τον ΧΥΤΥ

Λαϊκή συνέλευση κατά τη διάρκεια της αναμονής της απόφασης για τους τέσσερις συλληφθέντες συντοπίτες τους, πραγματοποίησαν έξω από τα Δικαστήρια Κέρκυρας οι κάτοικοι της Λευκίμμης που διαμαρτύρονται για την αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας.


Στη συνέλευση που προκάλεσε ο σύλλογος Αλεύχιμον, αποφασίστηκε να μεταβεί επιτροπή των κατοίκων στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσει να δει τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, προκειμένου να του καταθέσει την αντίθεση της κοινωνίας της Λευκίμμης για τη λειτουργία της εγκατάστασης.
Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα να δουν τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν υπογραφείς από τους κατοίκους του νότιου συγκροτήματος σε κείμενο κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΥ.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Λευκίμμης, αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα με δυναμικές ενέργειες, ενώ όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν σε λαϊκή συνέλευση που θα προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα στην περιοχή τους όπου θα γίνει έκκληση για μαζική συμμετοχή.

ΠΗΓΗ: ert.gr