ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι υποψήφιοι για κάθε νέο δήμο στην Κέρκυρα και τα κόμματα που τους στηρίζουν


Οι υποψήφιοι για κάθε νέο δήμο στην Κέρκυρα και τα κόμματα που τους στηρίζουν

Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει συνταχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να περάσει από μέρα σε μέρα από τη Βουλή, 4 από τους δήμους που διαμορφώθηκαν με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» το 2010, πρόκειται να «σπάσουν» σε περισσότερα κομμάτια.

Το eklogika.gr σας παρουσιάζει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων αλλά και σε αυτό των υποψηφιοτήτων.

Ένας εκ των δήμων που τροποποιούνται είναι αυτός της Κέρκυρας, ο οποίος πρόκειται  να χωριστεί σε τρεις νέους δήμους:  Το δήμο Βόρειας Κέρκυρας, το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και το δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα είναι οι εξής:Υποψήφιοι για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Γιώργος Καλούδης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, , ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Κέρκυρα»Υποψήφιοι για το δήμο Νότιας Κέρκυρας

Το γιατρό και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργο Σαγιά στηρίζει η ΝΔ για το Νότιο τμήμα του νησιού, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού του.Υποψηφιότητες για το δήμο Κερκυραίων

Υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει η Μερόπη Υδραίου,  ως επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος»

Υποψήφιος έχει ανακοινώσει πως θα είναι κι ο Γιάννης Τρεπεκλής, με το συνδυασμό «Κέρκυρα να ζεις»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο της Κέρκυρας είχε ανακοινώσει κι ο Σπύρος Πουλής, ως επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης κι Αλλαγής»,

Υποψήφιο για το δήμο έχει ορίσει και το ΚΚΕ, με τον Γιώργο Κουλούρη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη σε ποιόν από τους δήμους που προβλέπει η μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών θα είναι υποψήφιοι οι παραπάνω, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές για το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, να είναι το πιθανότερο σενάριο

Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό μέχρι την οριστική θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων. Το ρεπορτάζ θα ανανεώνεται καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας της συντακτικής ομάδας του eklogika.gr. Αν έχετε νεότερες πληροφορίες ή προτεινόμενες παρατηρήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr