ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μπαϊράκι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων


Μπαϊράκι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων 
Την έντονη αντίδραση της στην τροπολογία η οποία φέρνει σπάσιμο δήμων στη δική της περιφέρεια εξέφρασε σήμερα το πρωί στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κερκύρας Φωτεινή Βάκη, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. 
Η Φωτεινή Βάκη επικαλέστηκε το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της ότι το σπάσιμο των δήμων στο νησί της Κέρκυρας θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν με μεγαλύτερο ποσοστό “ακροδεξιά σκουπίδια” -όπως τα χαρακτήρισε- στο νότιο τμήμα του νησιού. 
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιούζητώντας διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια. «Αφού άνοιξε το θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.  Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο» είπε ο κ. Παπαηλιού εκφράζοντας έτσι και μικρή δυσαρέσκεια για το ότι προς το παρόν το αίτημα δεν ικανοποιείται. 
Αίτημα για διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια εξέφρασε και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι από το 2013 υπάρχει η άποψη για ανασύσταση του δήμου Φερών αλλά το αίτημα δεν ελήφθη υπ' όψιν. "Ελπίζω και θέλω να πάρουμε τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μέσω της επιτροπής επαναξιολόγησης να δούμε τι θα κάνουμε και με αυτό τον δήμο" είπε.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr