ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδιαΠοινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια

Όποιος αγωνίζεται για το δίκιο του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, με άλλα λόγια οι αγώνες ποινικοποιούνται. Άλλα οι διώξεις δε μας τρομάζουν και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Αυτά υποστήριζαν πολλοί Λευκιμμιώτες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου σήμερα, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια της Δευτέρας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Οι τρεις Λευκιμιώτες, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, για την αδειοδότηση του ΧΥΤΥ στα Μεσοράχια, φέρονταν να ενεπλάκησαν με την αστυνομική δύναμη που κλήθηκε να επέμβει στο κτίριο, όταν προκλήθηκαν βανδαλισμοί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Διονύσιου Τσούκα.

Και οι τρεις κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της βιαιοπραγίας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στα δικαστήρια βρίσκονταν κατά τη διάρκεια της δίκης πολλοί συντοπίτες τους,  σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ αύριο Σάββατο το απόγευμα διοργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης και για τους συλληφθέντες για τον εμπρησμό στον ΧΥΤΑ.
Μάρτυρες κλήθηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfupress.com (από όπου και η φωτό) οι αντιπεριφερειάρχες Διονύσης Τσούκας και Νικολέτα Πανδή, αστυνομικοί που συμμετείχαν στα μέτρα φύλαξης της Νομαρχίας, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης κλήθηκε κάτοικος της περιοχής που επίσης συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι είδαν κάποιον ή κάποιους από τους συλληφθέντες (διαφορετικά πρόσωπα καθένας) να συμμετέχουν στους προπηλακισμούς μέσα στον προθάλαμο του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να τους τοποθετούν με βεβαιότητα στο χώρο όπου έγιναν οι καταστροφές των φοριαμών στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου.

Οι κατηγορούμενοι ανάφεραν ότι μπήκαν στον προθάλαμο όχι με πρόθεση να προβούν σε οποιαδήποτε βιαιότητα καθώς επίσης και ότι δεν συμμετείχαν σε καμία παράνομη πράξη.