ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεχίζονται οι διώξεις και οι φυλακίσεις των Λευκιμμιωτών - Δύο χρόνια με αναστολή για δύο κατοίκους

ΦΩΤΟ startmedia.gr


Συνεχίζονται οι διώξεις και οι φυλακίσεις των Λευκιμμιωτών - Δύο χρόνια με αναστολή για δύο κατοίκους

Για μια ακόμα φορά οι Λευκιμμιώτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας από τις 10 το πρωί, σήμερα, Δευτέρα 18/3, όπου δικάζονταν  τέσσερις κάτοικοι Λευκίμμης για τα επεισόδια, στο τέλος Ιουνίου 2018.

Σε δύο χρόνια με τριετή αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας δύο κατοίκους Λευκίμμης για επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί την δεύτερη μέρα της παρουσίας των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, τον Ιούνιο του 2018. Είναι το πρώτο από τα δύο δικαστήρια, που σχετίζονται με εκείνα τα γεγονότα.

Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ενόχους για το αδίκημα της στάσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com ο ένας εκ των δύο είναι ήδη προφυλακισμένος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 63χρονου Petrit Zilfe στη Nότια Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 2018.

Η δεύτερη δίκη αφορά τα ιδια επεισόδια με τα ΜΑΤ. Άλλοι δύο κάτοικοι της περιοχής που κατηγορούνται για στάση αλλά και προπηλακισμό και επίθεση κατά αξιωματικού της Αστυνομίας, αναμένουν την απόφαση του Δικαστηρίου τις επόμενες ώρες.

Οι διώξεις και οι φυλακίσεις φουσκώνουν συνεχώς το κύμα αγανάκτησης και οργής απέναντι στην πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας και στηνεμμονή δημοτικής αρχής, ΠΙΝ και Κυβέρνησης για τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ που σκορπίζει τον θάνατο και υποβαθμίζει την Κέρκυρα.