ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Λευκιμμιωτών της Αθήνας – Κυβερνητικό «Όχι» στο διάλογο! - ΒΙΝΤΕΟΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας των Λευκιμμιωτών της Αθήνας – Κυβερνητικό «Όχι» στο διάλογο!

Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους διωκόμενους Λευκιμμιώτες σήμερα Πάεμπτη 7/3 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Το ΥΠΕΣ αρνείται να συζητήσει με τους Λευκιμμιώτες και την Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης, ενώ δεν υπάρχει και θετική εξέλιξη στο αίτημα που έχει διατυπωθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα στο ΥΠΕΣ.

Τριπλό και δίκαιο το αίτημα των Λευκιμμιωτών που διατυπώθηκε στη σημερινή συγκέντρωση και εκφράζει κάθε Κερκυραίο κάθε δημοκράτη:

Όχι στη λειτουργία του παράνομου και ακατάλληλου ΧΥΤΑ – Όχι στις διώξεις των Λευκιμμιωτών – Όχι στα ΜΑΤ και την κρατική καταστολή.

ΒΙΝΤΕΟ


Οι Λευκιμμιώτες της Αθήνας κατεβαίνουν στο δρόμο ενάντια σε ό,τι βυθίζει τη Λευκίμμη στον αδιέξοδο κύκλου του αίματος, της υποβάθμισης και της αδικίας. Ενάντια σε όλα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που ονειρεύονται τη Λευκίμμη φρουρούμενη χωματερή της Κέρκυρας, ενάντια σε όσους ανεύθυνα μιλούν για μεταφορά των σκουπιδιών και αποκρύπτουν την οικονομική εξόντωση των νοικοκυριών, ενάντια σε όλους όσους θέλουνε τα σκουπίδια τους στην πόρτα του γείτονα, ενάντια σε όσους ποτέ δεν τόλμησαν να δουν την αλήθεια και την πραγματικότητα και προτίμησαν να ζουν στις αυταπάτες, στην άρνηση, και την μισαλλοδοξία.


Δηλώσεις Σπύρου Κοντομάρη, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας
«Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε τη Λευκίμμη, κάθε μέρα που περνάει, να οδηγείται σε ανεξέλεγκτο κοινωνικό αδιέξοδο. Αλλεπάλληλες καταστροφικές αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνεχής κρατική καταστολή έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με αφορμή το θέμα των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά τα κελιά της Ασφάλειας Κέρκυρας έχουν γεμίσει με Λευκιμμιώτες. Η απόφαση αδειοδότησης του ΧΥΤΥ Λευκίμμης από την ΠΙΝ στις 25/2/2019, που προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Απαιτείται τερματισμός του κύκλου βίας και προκοπή για τον τόπο μας δεν μπορεί να υπάρξει

με τους Λευκιμμιώτες στις φυλακές
με διαλυμμένο Δήμο που δεν θα μπορεί να λύσει κανένα από τα δεκάδες ζωτικά προβλήματα της περιοχής
χωρίς δίκαιη αποκεντρωμένη δημόσια ασφαλή λύση για τα απορρίμματα

Απαιτούμαι απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των αγωνιζόμενων Λευκιμμιωτών
ΑΜΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΈΡΚΥΡΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ»
Δημήτρης Στρατούλης από ΛΑΕ στη συγκέντρωση Λευκιμμιωτών Αθήνας κατά του ΧΥΤΑ


Στην αγωνιστική κινητοποίηση των Λευκιμμιωτών Αθήνας, που διοργανώθηκε από την επιτροπή πρωτοβουλίας κατά του παράνομου ΧΥΤΑ το Βράδυ της Πέμπτης, 7/3, μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση του αγώνα του λαού της Λευκίμμης – Όχι στη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ» παραβρέθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, που έκανε δηλώσεις στους παριστάμενους δημοσιογράφους, όπου μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:
• «Να ακυρωθεί η καταστροφική για την Λευκίμμη και ολόκληρη την Νότια Κέρκυρα απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία στην ουσία χαβούζας στη Λευκίμμη ή για λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή.
• Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή σε βάρος των κατοίκων της Λευκίμμης και η ποινικοποίηση του αγώνα τους.
• Η κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν τήρησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για μη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και για την προώθηση των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό της Κέρκυρας.

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, ώστε:

• Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του τομέα της καθαριότητας (εγκαταστάσεις και διαχείριση).
• Άμεση νέα χωροθέτηση και υλοποίηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με χρήση κατάλληλης σύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς το Τεμπλόνι και την Λευκίμμη.
• Εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή και εκτεταμένη ανακύκλωση.
  Αναγκαστική και υπό διαρκή και αυστηρό έλεγχο εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στις τουριστικές μονάδες (ξενοδοχεία κλπ), στα εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ, με στόχο τη ελάχιστη παραγωγή απορριμμάτων.
• Δημόσιο διάλογο με λαϊκές διαδικασίες – συνελεύσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, χωρίς απειλές και καταστολή σε βάρος των κατοίκων και με σεβασμό του αγώνα και των προτάσεών τους.
Η ΛΑΕ είναι αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα του λαού της Νότιας Κέρκυρας και της Λευκίμμης για την υγεία και την ζωή τους».