ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ» η διευθύντρια των My Market…ή FAKE NEWS;


«Συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ» η διευθύντρια των My Market…

     Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς πλήθος δημοσιεύσεων μεταφέρουν την πληροφορία πως η (πρώην) διευθύντρια των My Market – αυτή που έλεγε στους εργαζομένους να είναι… χαμογελαστοί επειδή πληρώνονται με 300€ – ήταν συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ…

    Η αναφορά για την συνδικαλιστική ιδιότητα της κυρίας που έστειλε το «ραβασάκι» στους εργαζόμενους, έγινε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, κ.Αλέκο Αρβανιτίδη ο οποίος και κατήγγειλε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ τη σχέση της εν λόγω με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

    Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του «Ημεροδρόμου» η πρώην πλέον διευθύντρια (αφού όταν ξέσπασε ο σάλος με το «ραβασάκι» προς τους εργαζόμενους η εταιρεία προχώρησε στην απόλυσή της) φέρεται να είχε συμμετάσχει στις εκλογές στο σωματείο του σούπερ μάρκετ και να έχει καταγραφεί ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.         Το θέμα της σχέσης της διευθύντριας με την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφεται πρώτη φορά, καθώς είχε αναδειχτεί από απανωτά δημοσιεύματα στον «Ριζοσπάστη» ο οποίος σημείωνε (10/3/2019) πως

«η εν λόγω διευθύντρια του… «χαμόγελου», μαζί με εκατοντάδες άλλα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ όλων των αλυσίδων έχουν ψηφίσει σε «σωματείο» – μηχανισμό της εργοδοσίας, από το οποίο εκλέγονται δεκάδες αντιπρόσωποι για τα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και της ΓΣΕΕ, αποκτώντας έτσι καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των συσχετισμών. Από αυτά τα σωματεία αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο το μεγαλύτερο μέρος των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ!».

Επίσης σε άλλο δημοσίευμά του ο «Ριζοσπάστης» (στις 5/3/2019) αναφέρει πως:

«το όνομα της διευθύντριας που υπογράφει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση φιγουράρει στον κατάλογο των ψηφισάντων στο λεγόμενο «κλαδικό» σωματείο των σούπερ μάρκετ! Πρόκειται για το «σωματείο» – μηχανισμό της εργοδοσίας, στο οποίο οι άνθρωποί της εκλέγουν και εκλέγονται, σέρνουν μπροστά στην κάλπη τους εργαζόμενους και παίρνουν την ψήφο τους με το …διευθυντικό δικαίωμα, διαμορφώνουν τους συσχετισμούς που έχουν ανάγκη για να συνεχίζεται και να εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Πρόκειται για το «σωματείο» που αποτελεί έναν από τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η εργοδοσία προκειμένου να εκλέγονται τα στελέχη της ως «εκπρόσωποι» και «αντιπρόσωποι» των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και την ίδια τη ΓΣΕΕ, στηρίζοντας απροκάλυπτα την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ – Ομάδα Βασιλόπουλου. Η πρόκληση μάλιστα δεν σταματά εδώ: Η προϊσταμένη του εν λόγω διευθυντικού στελέχους, η γενική διευθύντρια στη Διεύθυνση Λειτουργίας των καταστημάτων πανελλαδικά, δηλαδή σε μία ακόμα πιο καίρια θέση της επιχείρησης, έχει ψηφίσει στο αντίστοιχο επιχειρησιακό σωματείο των «My Market »! Εκεί συναντούμε, επίσης, πλήθος διευθυντικών στελεχών…».

 «…να χαμογελάτε»

    Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμίσουμε την περίφημη επιστολή της (πρωην) διευθύντριας και – σύμφωνα με τις καταγγελίες – συνδικαλίστριας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

– Επειδή έχετε δουλειά

– Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

– Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

– Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

– Επειδή πληρώνεστε για αυτό

– Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.

– Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων».

ΠΗΓΗ: imerodromos.grΚακοστημένη προβοκάτσια με την περιφερειακή διευθύντρια των My Μarket

ΠΗΓΗ: left.gr
Με αφoρμή αναφορές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, μερίδα ΜΜΕ αναπαράγει την ψευδή είδηση ότι δήθεν το στέλεχος των My Market που συνέταξε την πρόσφατη κατάπτυστη επιστολή προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας «είναι συνδικαλίστρια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ» - Η κατηγορηματική διάψευση του επικεφαλής της ΕΑΚ, Π. Κυριακούλια στο Left.gr.

Η «είδηση» κάνει τον γύρο των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση διαπρέποντας στα fake news: liberal.gr, tanea.gr, in.gr, newsbomb.gr, iefimerida.gr κ.α. Ωστόσο, «πηγή» είναι οι αναφορές στελέχους του ΠΑΜΕ στην υποτιθέμενη σχέση της πρώην, πλέον, περιφερειακής διευθύντριας των My Market, η οποία είχε στείλει τον κατάπτυστο κανονισμό του... «χαρούμενου εργαζόμενου», με τη «συνδικαλιστική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοούν την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), στην οποία, υποτίθεται, η εν λόγω προϊστάμενη της γνωστής αλυσίδας, είναι «στέλεχος».
Στον ισχυρισμό αυτό, προέβη ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος του ΠΑΜΕ στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ενώ, η ψευδής είδηση «επιβεβαιώθηκε» σε διαδικτυακή ανάρτηση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Μπέση, που προσθέτει μάλιστα ότι η εν λόγω κυρία βρέθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ματαιώθηκε εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Οι ισχυρισμοί έγιναν... δημοσίευμα στο «notioanatolika.gr» (!;) και, όπως συνήθως συμβαίνει με τα fake news, διαδόθηκαν σαν χιονοστιβάδα, φτάνοντας, όπως προαναφέραμε, σε δημοφιλείς ιστοσελίδες αλλά και στο katiousa.gr, ιστοσελίδα που προσπαθεί να περάσει τη «γραμμή» του ΚΚΕ με λιγότερο «ξύλινο» περιεχόμενο και λόγο από τα «σκληρά» κομματικά ΜΜΕ, όπως το 902.gr, το οποίο απέφυγε να ασχοληθεί με την «είδηση». 
Άλλωστε, η εφημερίδα που ανέδειξε την προκλητική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους των My Market ήταν ο «Ριζοσπάστης» και το μόνο που είχε καταγγείλει στο δημοσίευμα της 5ης Μαρτίου ήταν ότι «το όνομα της διευθύντριας που υπογράφει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση φιγουράρει στον κατάλογο των ψηφισάντων στο λεγόμενο "κλαδικό" σωματείο των σούπερ μάρκετ!».
Πράγματι, όπως γράψαμε και τότε στο Left.gr («Ένα "ατυχές περιστατικό" εργοδοτικής τρομοκρατίας»), αυτή ήταν η μόνη «σχέση» της εν λόγω προϊστάμενης με τον συνδικαλισμό: είχε ψηφίσει για το κλαδικό σωματείο την περίοδο που ο «Βερόπουλος» συγχωνεύθηκε με τα «My Market» και αναγκαστικά όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι προϊστάμενοι, συμμετείχαν στην προσπάθεια να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

«Ουδεμία σχέση με την παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Το Left.gr επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου 23/3 με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», Παναγιώτη Κυριακούλια, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εν λόγω διευθύντρια είχε οποιαδήποτε σχέση με την ΕΑΚ και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σύνεδρος, σε κανένα συνέδριο της ΟΙΥΕ (άρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί ως σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ) και «απλά είχε ψηφίσει, μεταξύ περίπου 6.000 ακόμα συμμετεχόντων, στις εκλογές του κλαδικού σωματείου». Ο κ. Κυριακούλιας κάνει λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο που το έχει οδηγήσει η τακτική της διάλυσης όλων των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει (βλέπε τα πρόσφατα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Κατερίνης, της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ).
«Άλλωστε ούτε το ΠΑΜΕ έθεσε κάποιο θέμα στο πρόσφατο συνέδιο (σ.σ.: το οποίο διαλύθηκε), γιατί απλούστατα, δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Κυριακούλιας, παραπέμποντας και στη σχετική ανάρτηση της παράταξης στο facebook:
Το ψευδές της είδησης επιβεβαιώνει ακόμα και ο γνωστός «πράσινος» συνδικαλιστής και (απερχόμενος) πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημ. Καταγεωργόπουλος, που μόνο για φιλοΣΥΡΙΖΑ στάση δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει: 
«Εγώ δεν έχω συμφέρον να υπερασπιστώ το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη παράταξη, αλλά η κοινή λογική λέει ότι από τη στιγμή που η ΟΙΥΕ δεν έκανε συνέδριο (λόγω διάλυσης από το ΠΑΜΕ), πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε εργαζόμενος από σωματείο μέλος της ΟΙΥΕ να έχει εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ; Επίσης γνωρίζω ότι έγινε έρευνα στα μητρώα της ΟΙΥΕ και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ήταν απλό μέλος μεταξύ χιλιάδων άλλων μελών στο Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής. Είχε γραφτεί ως μέλος όταν ήταν απλή εργαζόμενη του πρώην Βερόπουλου, τότε που γινόταν η μεταβίβαση της επιχείρησης και εγγράφονταν μαζικά οι εργαζόμενοι για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Η εργασιακή της εξέλιξη βέβαια ήταν απροσδόκητη...».