ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το Pranzo Chanioti από τα Κύθηρα στην έκθεση Foodexpo Greece!Το Pranzo Chanioti από τα Κύθηρα στην έκθεση Foodexpo Greece! 
 Άξιος … πρεσβευτής των Κυθήρων το Pranzo Chanioti από τα Κύθηρα στις 16-18 Μαρτίου 2019 θα είναι με τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο METROPOLITAN EXPO στην έκθεση Foodexpo Greece στο HALL 1 k STAND D12 / E19.
Φυσικά μας περιμένει για Οινικες Δοκιμές...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pranzo Chanioti συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και αποκτά παντού μόνο φίλους διαφημίζοντας τα Κύθηρα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

PRANZO CHANIOTI - Εκλεκτός οίνος ερυθρός ξηρός από τα Κύθηρα

PRANZO CHANIOTI, ο εκλεκτός οίνος ερυθρός ξηρός από τα Κύθηρα

Έχει τη δική του Ιστροία με καταγωγή την Παλιόπολη την ευνοημένη περιοχή των Κυθήρων που φημίζεται για το τερπνό τοπίο της, το ήπιο κλίμα της, για τον εύφορο κάμπο της και τις εξαιρετικές ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών και οινοποιήσιμων (Φωκιανό). Όλοι οι περιηγητές που πέρασαν από τα Κύθηρα επί Βενετοκρατίας και επί Αγγλοκρατίας στις εντυπώσεις τους αναφέρουν τον κάμπο της Παλιόπολης κατάφυτο από αμπέλια. Η επικρατέστερη ποικιλία είναι ο μαύρος και ξανθός αρικαράς (Φωκιανό), το κόκκινο σταφύλι που τρώγεται και ως επιτραπέζιο, αλλά δίνει και το εκλεκτό αρωματικό κρασί. Ο φημισμένος και χιλιοτραγουδισμένος Παλιοπολίτικος μαύρος αρικαράς (Φωκιανό), το πρώιμο σταφύλι, κάποτε φορτωνόταν σε καΐκια για την αγορά του Πειραιά, όπου ήταν περιζήτητος.
«Στον κάμπο της Παλιόπολης αμπέλι θα φυτέψω και στην αρχαία Σκάνδεια κοχύλια θα ψαρέψω. Απ’ το Παλιοπολίτικο το πρώιμο σταφύλι παίρνανε χρώμα οι κοπελιές και βάφανε τα χείλη»

Η οικογένεια Χανιώτη & Στρατηγού πάνω από τρεις αιώνες «πάππου προς πάππου» παράγει κρασί με γεύση και άρωμα. Αναδύει αρώματα κόκκινων φρούτων (ρόδι, μούρα), βοτάνων, σε διακριτικό φόντο βανίλιας και καπνού. Τέλος αφήνει μαλακή γεύση στο στόμα, γεμάτη με ήπιες ευγενικές τανίνες. Οίνος με κλασικό μεσογειακό ταμπεραμέντο, άρρηκτα συνδεδεμένος με τ’ αρώματα του τόπου μας.
Ο Παλιοπολίτικος μαύρος αρικαράς PRANZO CHANIOTI οινοποιήθηκε και εμφιαλώθηκε στα Κύθηρα.

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ | RED DRY WINE | RotWEIN tRockEN |
 VIN ROUGESEC | VINO ROSSO SECCO 
mstratigou@yahoo.com 
skordilisg@yahoo.com 
pranzo chanioti T. +30 27360 33627 | Μ. +30 6934 028 708 | Μ. +30 694490 8594