ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διαμαρτυρία των Λευκιμμιωτών στην ΠΙΝ & στο Δημοτικό Συμβούλιο (video-photos)

ΦΩΤΟ corfupress.com


Διαμαρτυρία των Λευκιμμιωτών στην ΠΙΝ & στο Δημοτικό Συμβούλιο (video-photos)

Και η Παρασκευή ήταν μια ακόμα μέρα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης των Λευκιμμιωτών προς τους συγχωριανούς τους που διώκονται. Το δίκιο του αγώνα τους ξεχειλίζει και η οργή για τους διωκόμενους.  Την ίδια ώρα που Δήμος, Περιφέρεια, αλλά και Κυβέρνηση επιμένουν στην πολιτική της καταστολής και των διώξεων τηρώντας σκληρή και αδιάλλακτη στάση. Στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές, όπου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέφθασε το μεσημέρι ομάδα κατοίκων της Λευκίμμης.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα του συμβουλίου και να παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη, διαμαρτυρόμενοι για την προφυλάκιση ενός από τους συλληφθέντες για τις δολιοφθορές στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος μετέφερε μέσω του Αστ. Διευθυντή Σπ. Αλαμάνου, ότι δεν επιτρέπει την είσοδο για το φόβο επεισοδίων.

BINTEO, enimerosi.com


Ο Θ. Γαλιατσάτος πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανέφερε ότι «Έξω από το κτήριο, βρίσκεται ομάδα πολιτών, η οποία ζητά να μπει μέσα και να συζητήσει, έχει υπάρξει όμως το κακό προηγούμενο των επεισοδίων στη πρ. Νομαρχία Κέρκυρας, από την ίδια ομάδα πολιτών που ήθελαν, υποτίθεται να συζητήσουν. Εγώ, έχοντας υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί και έχουν αποτυπωθεί και σε βίντεο και έχοντας την ευθύνη του κτηρίου αυτού, δεν μπορών να δεχτώ αυτές τις παρουσίες εδώ. Διότι δεν εγγυάται κανένας, ότι αν βρεθούν εδώ, δεν θα αρχίσουν να σπάνε τις καρέκλες, τα έδρανα ή οτιδήποτε. Θεωρώ ότι προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία και εκτός αυτού αυτή είναι μια έκτακτη συνδρίαση του συμβουλίου και δεν επιτέππεται να συζητήσουμε άλλα θέματα εκτός από αυτά της ημερήσιας διάταξης»

Οι κάτοικοι αποφασισαν να κάνουν σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μποστά στο φρουρούμενο κτήριο, με πανό και πινακίδες, ζητώντας την αποφυλάκιση του συντοπίτη τους και καταλογίζοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Περιφερειάρχη.

Δεύτερη στάση για τους Λευκιμμιώτες, η Ιόνιος Βουλή, όπου κατευθύνθηκαν αφού έφυγαν από την Περιφέρεια, για να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εξελισσόταν παράλληλα με αυτήν του Περιφερειακού. Η εικόνα απαράλλαχτη, η ομάδα του συλλόγου "Αλεύχιμον", ντυμένη στα μαύρα, με πανό, σε σιωπηλή διαμαρτυρία για τις συλλήψεις και τις κρατήσεις συντοπιτών τους. Η αστυνομικές δυνάμεις παρούσες, και σε αυτήν την περίπτωση.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ του enimerosi.com