ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ο κύριος έχει νεύρα» … με τα παιδιά των Αργυράδων – Μια επιτυχημένη παράσταση! – Νέα παράσταση Σάββατο 13/4
«Ο κύριος έχει νεύρα» … με τα παιδιά των Αργυράδων – Μια επιτυχημένη παράσταση! – Νέα παράσταση Σάββατο 13/4

Είναι όμορφο να έχει να θυμάται ο κάθε άνθρωπος ωραίες στιγμές στη  ζωή του… Ακόμη πιο όμορφο είναι να νιώθει περήφανος  για τον τόπο που ζει,  που μπορεί να μην είναι παράδεισος αλλά έχει ωραίους ανθρώπους.  Μπορεί να μην είναι πάντα ωραίοι ή να μην τους δίνεται η ευκαιρία να δείξουν τον αληθινό τους εαυτό, αλλά, όταν αυτό συμβαίνει, δεν ξεχνιέται για πολύ καιρό. 

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή  5-6-7  Απριλίου,  δόθηκαν θεατρικές παραστάσεις  στο Καββαδίειο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων  του έργου της Λεία Χατζοπούλου-Καραβία, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Γιαννούλη,   Ο ΚΥΡΙΟΣ  ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ.   Ήταν ένα ταξίδι  ευχάριστο που μας  χάρισαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου των Αργυράδων. Η  ομορφιά και η ζωντάνια τους  σίγουρα έπεισαν   και τον πιο δύσκολο θεατή  πως κάτι  πολύ ωραίο υπάρχει στο χωριό μας.          Η υπόθεση του έργου,  μια αλληγορική διακωμώδηση ενάντια στην δικτατορία των συνταγματαρχών  που μας θύμισε  εποχές που ευτυχώς πέρασαν. Ο Κύριος λογοκριτής γινόταν θηρίο κάθε φορά που άκουγε λέξεις, που είχαν σχέση με το ΦΩΣ,  με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  ή όταν τον Αθανάσιο Διάκο τον έλεγαν Θανάση…   Ο λαός και τα λαϊκά ήταν για τον κώδικα  λέξεις απαγορευμένες.  Κάθε φορά που ο λογοκριτής άκουγε μια  τέτοια  λέξη απαγορευμένη από τον κώδικα  έβγαινε από τα ρούχα του.   Οι συγγραφείς   με  κανέναν τρόπο δεν μπορούσαν να περάσουν τη λογοκρισία… είτε είχε,  είτε δεν είχε νεύρα ο κύριος πάντα θα εύρισκε κάποια αιτία να κοπανίσει την σφραγίδα:    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!! Δύσκολη εκείνη η εποχή για όλο το δημοκρατικό κόσμο και ειδικά για τους συγγραφείς που έπρεπε να πηγαίνουν  με τα νερά των κυβερνώντων για να καταφέρουν να εκδώσουν  τα  βιβλία τους.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που στάθηκαν στο ύψος  ενός ξεχωριστού κειμένου . Όσοι παρακολουθούμε ανελλιπώς  την εξέλιξη του θεατρικού τμήματος του συλλόγου,  γνωρίζουμε τον λόγο που έχει  φτάσει σε ένα πολύ αξιόλογο επίπεδο. Αυτό προέρχεται από  ενδιαφέρον και αγάπη για τον πολιτισμό του χωριού μας από  ανθρώπους που έχουν καταθέσει ψυχή και πάμπολλες ώρες για το σκοπό αυτό.  Χώρια οι αγώνες για να παραμείνει το σχολείο όρθιο και το θέατρο εκεί που είναι. Η παράσταση χωρίς καμία αμφιβολία θα μπορούσε να παρουσιαστεί οπουδήποτε στην Κέρκυρα και όχι μόνο.  Ίσως   κάποια από τα παιδιά θα χρειαζόταν να αποκτήσουν λίγο θάρρος παραπάνω. Τα  υπόλοιπα  εφόδια τα διαθέτουν και με το παραπάνω.   Εμφάνιση, κίνηση, άρθρωση, όλα καλά.   Κάποια από αυτά  είχαν προηγούμενη εμπειρία στη σκηνή,  αφού τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε παρακολουθήσει παιδικές παραστάσεις με πολύ καλή  παρουσίαση… Τούτη η παράσταση ήταν πιο προσεγμένη…  Οι αμφιέσεις σαν από επαγγελματίες. Το μακιγιάζ τέλειο.  Μουσική και σκηνικά το ίδιο.  Δεν θα ήταν σωστό να ξεχωρίσουμε κανέναν από τους μικρούς ηθοποιούς.   Όλοι  έδωσαν τον καλό τους  εαυτό με αρχηγό…  τον  Κύριο με τα Νεύρα.   Να θυμίσουμε πως θα δοθεί ακόμη μια παράσταση  13-4-2019 για τους θεατρόφιλους που δεν πρόλαβαν…

Ο Σωτήρης Γιαννούλης έχει προ πολλού αποδείξει την ικανότητά του στο να ανεβάζει παραστάσεις. Κάποιες από αυτές δε θα ξεχαστούν. 


 ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Γιαννούλης  Σωτήρης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Καββαδίας Σάκης      ΣΚΗΝΙΚΑ:  Καλούδης  Νίκος 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Θεοδόσης Καββαδίας   
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Gabriela Cabadova -  Nora Dziubiel 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γκίνης  Μιχάλης-  ΗΧΟΣ:  Nora Dziubiel
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Καββαδία Ε. Αναστασία-  Γκίνη Δώρα
ΠΙΑΝΟ: Καββαδία Θ. Αναστασία
ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:
Λογοκριτής: Βασίλης Καββαδίας-  Δεκανέας: Παύλος Γουρδούκης
 Ελευθερία: Ευαγγελία Πολίτη-  Φανή: Αναστασία Θ. Καββαδία

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ                                             

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικολίνα Σπυράκου- Βεζυροπούλα: Μιχαέλα Μιτσούλη
Βεληγκέκας:  Γεράσιμος Γκίνης-  Καραγκιόζης:  Βαγγέλης Γραβάνης.    
Κολλητήρι: Κωνσταντίνα Καββαδία 
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ:
Σκηνοθέτης: Μιχαέλα Βλάση
Κρητικός: Γιώργος Μίτσουλης -  Λογιότατος:  Γεράσιμος Γκίνης
Πελοποννήσιος:   Μιχάλης Χιουσάι- Χιώτης: Νικόλαος Λιούμπας.
ΑΝΑΠΟΔΕΣ: Έφη Γκίνη – Στέλλα Βλάσση

Κ. Γ. Καλούδης