ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ο κύριος έχει νεύρα» … για καλό σκοπό! Τελευταία παράσταση Σάββατο 13/4 στις Αργυράδες – Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να τη χάσετε!
«Ο κύριος έχει νεύρα» … για καλό σκοπό! Τελευταία παράσταση Σάββατο 13/4 στις Αργυράδες – Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να τη χάσετε!

Μετά από τρεις πετυχημένες από κάθε άποψη παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή  5-6-7  Απριλίου με τα παιδιά των Αργυράδων του έργου «Ο κύριος έχει νεύρα», το Σάββατο 13/4 στις 8μμ στο «Καββαδίειο» Πολιτιστικό Κέντρο η τελευταία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς ανεβαίνει για καλό σκοπό: Όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού!

Ένας ακόμα λόγος για να συγχαρούμε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχοελείου Αργυράδων, τον σκηνοθέτη Σ. Γιαννούλη, όλους τους συντελεστές και φυσικά τους μικρούς ηθοποιούς των Αργυράδων!Ο ΚΥΡΙΟΣ  ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ, της Λεία Χατζοπούλου-Καραβία, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Γιαννούλη, μια αλληγορική διακωμώδηση ενάντια στην δικτατορία των συνταγματαρχών . Ο Κύριος λογοκριτής γινόταν θηρίο κάθε φορά που άκουγε λέξεις, που είχαν σχέση με το ΦΩΣ,  με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  ή όταν τον Αθανάσιο Διάκο τον έλεγαν Θανάση…   Ο λαός και τα λαϊκά ήταν για τον κώδικα  λέξεις απαγορευμένες.  Κάθε φορά που ο λογοκριτής άκουγε μια  τέτοια  λέξη απαγορευμένη από τον κώδικα  έβγαινε από τα ρούχα του.   Οι συγγραφείς   με  κανέναν τρόπο δεν μπορούσαν να περάσουν τη λογοκρισία… είτε είχε,  είτε δεν είχε νεύρα ο κύριος πάντα θα εύρισκε κάποια αιτία να κοπανίσει την σφραγίδα:    ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!! Δύσκολη εκείνη η εποχή για όλο το δημοκρατικό κόσμο και ειδικά για τους συγγραφείς που έπρεπε να πηγαίνουν  με τα νερά των κυβερνώντων για να καταφέρουν να εκδώσουν  τα  βιβλία τους.


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Γιαννούλης  Σωτήρης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Καββαδίας Σάκης      ΣΚΗΝΙΚΑ:  Καλούδης  Νίκος 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Θεοδόσης Καββαδίας   
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Gabriela Cabadova -  Nora Dziubiel 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γκίνης  Μιχάλης-  ΗΧΟΣ:  Nora Dziubiel
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Καββαδία Ε. Αναστασία-  Γκίνη Δώρα
ΠΙΑΝΟ: Καββαδία Θ. Αναστασία

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Λογοκριτής: Βασίλης Καββαδίας-  Δεκανέας: Παύλος Γουρδούκης
 Ελευθερία: Ευαγγελία Πολίτη-  Φανή: Αναστασία Θ. Καββαδία

 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ                                             

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικολίνα Σπυράκου- Βεζυροπούλα: Μιχαέλα Μιτσούλη
Βεληγκέκας:  Γεράσιμος Γκίνης-  Καραγκιόζης:  Βαγγέλης Γραβάνης.    
Κολλητήρι: Κωνσταντίνα Καββαδία 

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ:

Σκηνοθέτης: Μιχαέλα Βλάση
Κρητικός: Γιώργος Μίτσουλης -  Λογιότατος:  Γεράσιμος ΓκίνηςΠελοποννήσιος:   Μιχάλης Χιουσάι- Χιώτης: Νικόλαος Λιούμπας.ΑΝΑΠΟΔΕΣ: Έφη Γκίνη – Στέλλα Βλάσση