ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξανά ενιαίος ο Δήμος Κέρκυρας, χωρίς σκουπίδια! – Κατατέθηκε τροπολογία!Ξανά ενιαίος ο Δήμος Κέρκυρας, χωρίς σκουπίδια! – Κατατέθηκε τροπολογία!

Τα πάνω κάτω έρχονται στην Κέρκυρα μετά την τροπολογία που καταθέτει σήμερα κατεπειγόντως η Κυβέρνηση στη Βουλή με την οποία ακυρώνεται το «σπάσιμο» του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις. Το αλαλούμ επιτείνεται, αφού κόμματα και δημοτικές παρατάξεις ήδη ετοίμαζαν τους υποψηφίους τους και είχαν ξεκινήσει τον αγώνα τους για τη ¨σωτηρία¨ των τριών δήμων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι στην τροπολογία περιλαμβάνεται ολόκληρος ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για μια Κέρκυρα χωρίς σκουπίδια. Οι εικόνες ντροπής του καλοκαιριού και των προηγούμενων χρόνων ευαισθητοποίησαν την Κυβέρνηση και προτίθεται να πάρει μια σειρά μέτρα για μια Κέρκυρα καθαρή.

Οι ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης καταργούνται σε μερικές μέρες και η κυβέρνηση θα ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους αυτών των περιοχών με επίσημο ψήφισμα της Βουλής για τη μέχρι τώρα εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Παράλληλα θα συγκληθούν λαϊκές συνελεύσεις για να διατυπωθούν επίσημα τα αιτήματα των κατοίκων παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης με τη δέσμευση υλοποίησής τους.

 Άμεσα, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει διαγωνισμός για μονάδα επεξεργασίας αστικών αποβλήτων, που θα κατασκευαστεί με γρήγορους ρυθμούς και προβλέπεται την 1η Αυγούστου να λειτουργήσει κανονικά με προδιαγραφές να δέχεται περίπου 1.500 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων την εβδομάδα.  Η μονάδα περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο διαλογής ανακυκλώσιμων, μία μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο και μία μονάδα παραγωγής κομπόστ χαμηλής ποιότητας (για αποκαταστάσεις λατομείων).

Βέβαια, επειδή όλα αυτά ήταν στα σχέδια της σημερινής δημοτικής αρχής και της ΠΙΝ υπάρχει σκέψη με προεδρικό διάταγμα να αναβληθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Κέρκυρα και να πραγματοποιηθούν αντί για τις 26/5 για το τέλος του 2019.

Για τις ραγδαίες εξελίξεις θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση…