ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Καλλιτεχνική Αποικία ο Σπύρος ΓελέκαςΕκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Καλλιτεχνική Αποικία ο Σπύρος Γελέκας

Πολύ σημαντική διάκριση για τον σπουδαίο ζωγράφο, τον συμπατριώτη μας Σπύρο Γελέκα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή καλλιτεχνική Αποικία.
Στο πλαίσιο της προεδρίας του Μαυροβουνίου για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου, η Διεθνής Καλλιτεχνική Αποικία θα διοργανωθεί την περίοδο 29 Απριλίου – 8 Μαΐου στο Cetinje, με τη συμμετοχή ενός αντιπροσώπου από κάθε κράτος μέλος της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

Κάθε καλλιτέχνης θα δημιουργήσει ένα έργο με λάδι σε καμβά, με διαστάσεις 100x70cm, με τίτλο “Προς Συνεργασία στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου μέσω διαλόγου”. Τα έργα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της αποικίας θα παραμείνουν στην κατοχή του Μαυροβουνίου ως δώρο του δημιουργού, ενώ οι όροι συμμετοχής των καλλιτεχνών καθώς και η ελεύθερη ανάθεση των έργων θα ρυθμίζονται από τη σύμβαση αυτή.

Ο εικαστικός Σπύρος Γελέκας καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα μας και να συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της ανάπτυξης της σύγχρονης τέχνης στην περιοχή αυτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου σε συνεργασία και συνεργασία με τη Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου.

Η έκθεση έργων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Αδριατικής-Ιονικής Πρωτοβουλίας στο Splendid Hotel στη Μπούντβα, στις 8 Μαΐου 2019, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού του Μαυροβουνίου, του H.E. Αλεξάνταρ Μπογκντάνοβιτς, καθώς και εννέα επικεφαλής υπουργείων εξωτερικών και πολυάριθμοι ειδικοί προσκεκλημένοι από περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, με δυνατότητα παρουσίασης και προβολής σε άλλους εκθεσιακούς χώρους του Μαυροβουνίου και των χωρών μελών της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

Δυο λόγια για τον Σπύρο Γελέκα

Ο Σπύρος Γελέκας κατάγεται από τα Βραγκανιώτικα της Κέρκυρας. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος, ο οποίος δημιουργεί εμπνεόμενος από τη λογοτεχνία, τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τη ροκ μουσική, αλλά και από ζωγράφους διεθνούς βεληνεκούς, που πρεσβεύουν τα ρεύματα του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού.Στο ενεργητικό του υπάρχουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής (Faber Castell "Neon Skylines", "Fantasy Theme", "Steampunk Theme"),μέχρι τη μακρινή Κίνα εκπροσώπησε τη χώρα μας πρόσφατα,  ενώ, εκτός από τη ζωγραφική, οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν τη διακόσμηση καταστημάτων και ιδιωτικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.