ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Εκκίνηση καταγγέλλει για κυνικότητα τον Δήμαρχο


 Η Εκκίνηση καταγγέλλει για κυνικότητα τον Δήμαρχο

 
Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα εξέδωσε το Αριστερό δημοκρατικό μέτωπο για την Κέρκυρα Εκκίννηση. Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου απέναντι στην αποχή που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα. Δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο απέχει η δημοτική αρχή από τα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα. Χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική για την καθυστέρηση του επιδόματος των εργαζομένων, προσπαθεί να αξιοποιήσει τον αγώνα τους για να εξιλεωθεί για τις δικές του ευθύνες, την ολιγωρία και την ανικανότητα, στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τα χρήματα που δικαιούνται οι υπάλληλοι του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, αντιμετωπίζεται από την πλευρά του σαν ένα γραφειοκρατικό ζήτημα. Λες και το γεγονός αυτό, δηλαδή το ότι είναι γραφειοκρατικοί οι λόγοι που δεν έχουν πληρωθεί οι υπάλληλοι, αναιρεί το γεγονός της μη πληρωμής τους, εξαιτίας του οποίου δεκάδες οικογένειες θα περάσουν το Πάσχα χωρίς κάποια χρήματα, που δικαιούνται και υπολόγιζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει.

Με την ίδια κυνικότητα η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όχι σαν ένα πολιτικό αλλά σαν ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να διεκπεραιωθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε προσπάθεια για προσωρινή μεταφορά του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων, κάνοντας πλάτη στις επιλογές του υπουργείου και στις επιλογές που έχει κάνει η ηγεσία του κόμματος το οποίο στηρίζει. Τα αποτελέσματα αυτής της αντιμετώπισης είναι σε όλους γνωστά. Βυθίζουν το δήμο μας όλο και περισσότερο σε ένα τέλμα, και όλο και μεγαλύτεροι όγκοι τοξικών δεμάτων και νέες χωματερές γεμίζουν το νησί μας καταστρέφοντας τη ζωή και την υγεία των κατοίκων του και την τοπική οικονομία. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φανερό πόσο επικίνδυνος είναι ο δήμαρχος για το μέλλον αυτού του τόπου.»