ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας: Οι συζητήσεις για ποδηλατόδρομους, οδοποιία, παρεμπόριο


Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας: Οι συζητήσεις για ποδηλατόδρομους, οδοποιία, παρεμπόριο


Στην προτελευταία του συνεδρίαση, με πλήρη καθήκοντα, συνήλθε χθες το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας, δεδομένου ότι μετά τις εκλογές του Μαϊου και έως τον Σεπτέμβριο, που θα αναλάβουν οι δημοτικές αρχές των νέων Δήμων της Κέρκυρας, η ημερήσια διάταξη θα αφορά μόνο υπηρεσιακά και επείγοντα ζητήματα. Όπως ανακοινώθηκε, έως το Πάσχα θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μερική κατάργηση των ποδηλατοδρόμων στο Σαρόκο, την Ιουλίας Ανδρεάδη και την Κώστα Γεωργάκη. Η αντιπολίτευση και ο Γιάννης Κρητικός ψήφισε παρών ενώ κατά τάχθηκαν ο Γιώργος Καρύδης και ο Σπύρος Σκόρδος με το σκεπτικό ότι η αλλαγή θα οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση. Πριν τη συνεδρίαση, υπήρξε παρέμβαση από το σύλλογο ιδιοκτητών ΤΑΧΙ που ζήτησε τον καθορισμό συζήτηση για την οριοθέτηση των στάσεων στην πόλη, κάτι που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, πριν το Πάσχα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γουλής, απαντώντας σε ερωτήσεις των κυρίων Καλόγερου και Δήμου, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου για το έργο των ασφαλτοστρώσεων που εκτός του Σαρόκου και του Κανονιού, αφορά την Ιουλίας Ανδρεάδη, την Κώστα Γιωργάκη, τη Δοντάτου Δημουλίτσα και τον δρόμο δίπλα από τον ποταμό.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αναφορά και στα φαινόμενα παρεμπορίου που καταγράφονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η μόνη παρέμβαση που μπορεί να γίνει είναι μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας και στο μέγεθος των δικών της δυνατοτήτων.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου
00:0000:00Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση και για την καταβολή των παγίων που ζήτησαν οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, επισημαίνοντας την ανάγκη κάλυψης των παρεμβάσεων που γίνονται στην ύπαιθρο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελιός ανέφερε ότι οι πάγιες έχουν δοθεί ήδη σε 60 τοπικά συμβούλια και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν σε άλλα 44 ενώ επισημάνθηκαν και τα ζητήματα φόρτου εργασίας που αντιμετωπίζει το προσωπικό εξαιτίας του πλαισίου διοικητικής αλλαγής εξαιτίας της διάσπασης του ενιαίου Δήμου.

ΠΗΓΗ: ert.gr