ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο Γ. Κουλούρης για τους αντιπάλους του στον δήμο Νότιας Κέρκυρας


Ο Γ. Κουλούρης για τους αντιπάλους του στον δήμο Νότιας ΚέρκυραςΣε κείμενό του  ο υποψήφιος της ΛΑΣΥ, Γ. Κουλούρης αναφέρει τα εξής:

Ορισμένα σχόλια για τους υποψήφιους δημάρχους Νότιας Κέρκυρας:
Ο Ν. Γκούσης είπε (σε τηλεοπτική εκπομπή στις 31/3) ότι «ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού». Δηλαδή εάν η Νότια Κέρκυρα έχει ανάγκη από 3 βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχεδιάσουμε-αποφασίσουμε να τους δημιουργήσουμε η κυβέρνηση θα τους χρηματοδοτήσει; Γιατί όταν ο Πελετίδης στην Πάτρα αποφάσισε να προσλάβει μερικούς βρεφονηπιοκόμους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την απόφαση.

Ο Ν. Γκούσης (31/3) και ο Κ. Λέσσης (6/4 Λευκίμμη) προσπαθούν να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ότι είναι μακριά από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς ότι έγιναν ξαφνικά «ανεξάρτητοι». Τί έχουν τα κόμματα; Ανίατες κολλητικές ασθένειες; Δεν είναι θεσμοί της κοινωνίας;
Γνωριζόμαστε εδώ στην Κέρκυρα. Και οι δύο στελέχη κομμάτων ήταν. Μήπως ντρέπονται για τα κόμματα που υπερασπίζονταν ή και υπερασπίζονται; Άλλαξαν ξαφνικά αντιλήψεις οι ίδιοι; Μεταλλάχθηκαν; Ο Ν. Γκούσης ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Λέσσης γνωστός Νεοδημοκράτης από 10ετίες.

Τα κόμματα τους υπερασπίζονταν. Αυτά που ψήφισαν μνημόνια, έβαλαν φόρους, έκοψαν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές παροχές, πήγαν τη σύνταξη στα 67 και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος για αυτά. Στην Τοπική Διοίκηση έχουν αφαιρέσει το 60% της χρηματοδότησης, σε σχέση με αυτή πριν την κρίση, περιόρισαν δραματικά το προσωπικό, τα μέσα κλπ. Μέχρι που δέσμευσαν και τα αποθεματικά των δήμων με υπουργικές αποφάσεις.

Αν ντρέπονται για αυτά αργά το θυμήθηκαν. Δε βγήκαν να αγωνιστούν, να τα αντιπαλέψουν, να καταγγείλουν όταν έπρεπε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αντίθετα στήριξαν τα κόμματά τους. Τώρα έτσι κι αλλιώς πρέπει να απολογούνται για αυτή την πολιτική. Εκτός αν νομίζουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, της ΝΔ πριν δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.

Ο Κ. Λέσσης είπε και άλλα το Σάββατο 6/4. «Δεν πιστεύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από μηχανισμούς και συνδυασμούς γεννημένους σε κομματικά γραφεία». Αλήθεια ο δικός του που γεννήθηκε; Να ρωτήσουμε τον κ. Σαγιά;

Μας λέει ότι «η ΤΑ απαιτεί συμπόρευση ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται μόνο την αγωνία για το μέλλον του τόπου, δίχως να υπηρετούν άλλα συμφέροντα». Όταν λέει το μέλλον του τόπου, τί ακριβώς εννοεί; Γιατί στον ίδιο τόπο, και ιδιαίτερα στη Νότια Κέρκυρα, δραστηριοποιούνται εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, ξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.α. Έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα; Ο ξενοδοχοϋπάλληλος που παίρνει 5.000 ευρώ όλη τη σεζόν έχει τα ίδια συμφέροντα και αγωνίες με τον μεγαλοεπιχειρηματία που βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια; Η ΝΔ τους μεγάλους υπερασπίζεται διαχρονικά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κ. Λέσσης με ποιους είναι; Και μη μας πει ότι πάνε μαζί. Την κρίση την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι καθώς και οι πιο αδύναμοι.

Μας είπε ακόμα: «Αποτυχία του Καλλικρατικού μοντέλου». Ο Καλλικράτης φτιάχτηκε για να στηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα, να το βοηθήσει και σε τοπικό επίπεδο, να βγει από την κρίση φορτώνοντας όλα τα βάρη στο λαό (υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού και μέσων, δοκιμαστήριο αντεργατικών πολιτικών -βλέπε 5μηνα, 8μηνα κλπ). Προσπαθούν και μέσα από την Τοπική Διοίκηση να στηρίξουν ένα σάπιο σύστημα, που είναι γεμάτο αντιφάσεις και αδιέξοδα (βλέπε σκουπίδια, δρόμοι κλπ). Όμως το σάπιο σύστημα δε διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται. Η ΝΔ και ο Κ. Λέσσης αυτό το σύστημα υπερασπίζονται.

Μίλησε και για «προοπτικές ανάπτυξης». Στα χρόνια της κρίσης, αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες, ο τόπος μας είχε μεγάλη ανάπτυξη τουριστική. Άναρχη ανάπτυξη, χωρίς τις ανάλογες υποδομές με ευθύνη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών αρχών. Πολλά προβλήματα έχουν βαλτώσει, εξ αιτίας αυτής της πολιτικής.

Οι μόνοι που ωφελήθηκαν ήταν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι εργαζόμενοι έπαιρναν τα ψίχουλα και πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης και των άλυτων προβλημάτων. Για ποιά ανάπτυξη «ανάπτυξη» μιλάει ο Κ. Λέσσης. Ο ίδιος δεν μπορεί να την καθορίζει. Άλλοι έχουν το τιμόνι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους. Ο ίδιος μπορεί να είναι βοηθός τους. Άλλο δρόμο ανάπτυξης χρειάζεται ο τόπος. Που θα έχει στο κέντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του και όχι το κέρδος. Οι Δήμοι και η Περιφέρεια μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση με ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.