ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μαθητικός ξεσηκωμός στην Κέρκυρα και σε όλη την Ελλάδα! - BINTEO

ΦΩΤΟ από τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών στην Κέρκυρα, startmedia.gr


Μαθητικός ξεσηκωμός στην Κέρκυρα και σε όλη την Ελλάδα!

Ξεσηκωμός των μαθητών πανελλαδικά και στην Κέρκυρα και της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά – οι καθηγητές απεργούν 12 Απρίλη- ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το «Νέο» Λύκειο που βρίσκεται στην κατεύθυνση των αντίστοιχων νομοσχεδίων Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου σύμφωνα με τις εντολές ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ για ένα λύκειο για «λίγους και εκλεκτούς».

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/4) μαθητές λυκείων της Κέρκυρας . Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα γενικά λύκεια και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, αλλά και καθiστική διαμαρτυρία στο Σαρόκο.

ΒΙΝΤΕΟ από enimerosi.comΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί μετά και το κάλεσμα από την ΕΛΜΕ. Μάλιστα η ΕΛΜΕ προκήρυξε για σήμερα 3ωρη  διευκολυντική στάση εργασίας 11π.μ – 2μ.μ.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί παραχώρησαν συνέντευξη τύπου

Σε κατάληψη 10 σχολεία!
 
Σε κατάληψη βρίσκονται τα 10 από τα 14 Λύκεια του νησιού καθώς οι μαθητές αντιδρούν στο νέο Λύκειο που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων το Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλάνων Μέσης, Γυμνάσιο Κασσιόπης, το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού,στο Γυμνάσιο Αργυράδων και το 1ο, 2ο,3ο, 5ο Γενικό Λύκειο. Σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Παξών.