ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Βόλος, το δεύτερο «κύμα» του ξεπουλήματος των λιμανιώνΚέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Βόλος, το δεύτερο «κύμα» του ξεπουλήματος των λιμανιών

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των δημόσιων υποδομών συνεχίζεται. Ήδη η κυβέρνηση υλοποιεί το ξεπούλημα των 10 λιμανιών – από τα μεγαλύτερα της χώρας. Μετά την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, το δεύτερο «κύμα» των υπό παραχώρηση λιμένων είναι της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και του Βόλου, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος.
          
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του metaforespress.gr μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις Υποδομές, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθορισμός των όρων αξιοποίησης των 10 μεγαλύτερων περιφερειακών λιμανιών, μέσω της υποπαραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Όπως είπε, μετά την κύρωση του σχετικού νόμου από τη Βουλή και την ολοκλήρωση μιας σειράς μελετών σχετικών με την ανάπτυξη των εν λόγω λιμανιών, έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας.