ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποχή οι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Με σκουπίδια το Πάσχα στην Κέρκυρα;Αποχή οι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Με σκουπίδια το Πάσχα στην Κέρκυρα;

Εικόνες από το πρόσφατο και το μακρινό παρελθόν με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν την πόλη και το νησί είναι πολύ πιθανόν να δουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα οι κάτοικοι και οι πολυπληθείς επισκέπτες της Κέρκυρας. 

Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας παραμένουν απλήρωτοι και για αυτό κήρυξαν αποχή από την εργασία τους το Σάββατο και την Κυριακή. Με επιστολή που απέστειλαν στον Δήμο, προειδοποίησαν ότι αν το βασικό τους αίτημα, δηλαδή η πληρωμή του επιδόματος γάλακτος δεν γίνει μέχρι την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από την εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, υποστήριξε ότι η καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων είναι καθαρά γραφειοκρατικό ζήτημα και δεν είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει λόγο απεργιακού αγώνα. «Στρέφεται ενάντια στην κοινωνία και ειδικά τέτοιες μέρες, είναι ο απόλυτος εκβιασμός». 

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό, αλλά πολιτικό με την έννοια ότι η δημοτική αρχή έχει επιδείξει μεγάλη αδιαφορία στο πρόβλημα των σκουπιδιών την ώρα που πριμοδοτεί με συνέπεια τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Εικόνες ντροπής και το Σάββατο (22/4), στην πόλη με ξεχειλισμένους κάδους και τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν τους δρόμους. Αργά το βράδυ, έγινε αποκομιδή με προσωπικό ασφαλείας και μαζεύτηκαν τα σκουπίδια τουλάχισταν από τα σημεία, όπου θα περάσει η Λιτανεία των Βαΐων. Από τη Δευτέρα η αποκομιδή αναμένεται να ξαναρχίσει κανονικά.