ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τον βιασμό της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής - ΒΙΝΤΕΟ


Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τον βιασμό της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 9, 2019 LEFKIMMI LEFKIMMI ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με μεγάλη μας λύπη θέλουμε να καταγγείλουμε την απροκάλυπτη συκοφαντία και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που στιγμάτησαν την εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της 7/4/19, και ευθύνονται για την απομάκρυνση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας από τον Σύλλογο.

Συγκεκριμένα,

Κατά την έναρξη της διαδικασίας της Γενικής Συνέλευσης ομολογήθηκε από το απερχόμενο ΔΣ και από το προεδρείο της ΓΣ ότι δεν υπάρχει και δεν τηρείται Βιβλίο Μητρώου Μελών, υποχρέωση που ορίζεται από το Καταστατικό Άρθρο 10 Παράγραφος 2, αλλά και από την κοινή λογική.
Εξ αυτού, το ΔΣ μπορεί να ορίζει αυθαίρετα ποιος είναι μέλος και ποιος υποψήφιος, και με αυτό τον τρόπο το ΔΣ αποφάσισε με το έτσι θέλω να στερήσει το δικαίωμα της υποψηφιότητας σε 3 από τους 9 υποψηφίους της Πρωτοβουλίας.
Επιπλέον, το απερχόμενο ΔΣ επέμεινε μέχρι τέλους στην διεξαγωγή εκλογών με το Σύστημα του Ενιαίου Ψηφοδελτίου με 9 σταυρούς για 9 έδρες, σύστημα που επιτρέπει με το 51% των ψήφων να καταλαμβάνεται το 100% των εδρών του ΔΣ.

Το απερχόμενο ΔΣ αρνήθηκε την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής παρότι ζητήθηκε από την πλειοψηφία των ομιλητών. Το ίδιο το ΔΣ παρότι ομολόγησε ότι η υφιστάμενη εκλογική διαδικασία είναι άδικη κι αντιδημοκρατική, ωστόσο την υπερασπίστηκε στην πράξη, επιλέγοντας τη νομιμοφάνεια απέναντι στο δίκαιο.

Το απερχόμενο ΔΣ αρνήθηκε έστω την μείωση των σταυρών από 9 σε 3 στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ως αποκορύφωμα της επιλεκτικής ευαισθησίας τήρησης του Καταστατικού, το προεδρείο της ΓΣ αρνήθηκε να θέσει την παραπάνω πρόταση σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση, ανατρέποντας το Άρθρο 17 του Καταστατικού που ορίζει σαν Ανώτατο Όργανο του Συλλόγου τη Γενική Συνέλευση.
Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια διεξαγωγής πολιτισμένου διαλόγου και εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, υπογραμμίζοντας σε όλες τις τοποθετήσεις μας ότι ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη και η δημοκρατική λειτουργία πρέπει να γίνει κτήμα του ΠΣΥΛΑ και έμπρακτο παράδειγμα προς τη Λευκίμμη.

Η απάντηση που λάβαμε από το ΔΣ σε κάθε θετική κριτική ή πρόταση ήταν στη λογική «αφήστε μας ήσυχους και φύγετε». Μάλιστα η Προέδρος (δείτε video) απευθυνόμενη στην Πρωτοβουλία, έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους» και για προσπάθεια μετατροπής του Συλλόγου σε «χώρο παραγωγής μολότοφ».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δηλώσαμε την αποχώρησή μας από τη ΓΣ και τις εκλογές και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ούτε ως νόμιμο ούτε ως αξιοπρεπές το αποτέλεσμα των εκλογών. Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι ο στόχος μας ποτέ δεν ήταν να καταλάβουμε καρέκλες σε ένα πολιτιστικό σύλλογο. Αυτό είναι από μόνο του αστείο να το ισχυριστεί κανείς. Είναι, όμως, εξίσου αστείο και θλιβερό ότι το απερχόμενο ΔΣ επιχείρησε να μας «δωροδοκήσει», προσφέροντας μας εκ των προτέρων θέσεις στο νέο ΔΣ, (προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή μας) και αποδεικνύοντας ότι οι εκλογές πραγματοποιούνται με σημαδεμένη τράπουλα.

Τα πειστήρια που ακολουθούν αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της τραγικής κατάληξης που έχει ο Σύλλογός μας, σε μια περίοδο που η Λευκίμμη τον έχει τόσο πολύ ανάγκη. Άξιοι της μοίρας τους όσοι δέχονται μια τέτοια κατρακύλα του Συλλόγου μας και αδιαφορούν ή ψάχνουν για φτηνές δικαιολογίες.

Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη