ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι αποκαλύψεις για τα σαράντα δάνεια, 1,5 εκατ ευρώ του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου - Απάντηση Θ. Γαλιατσάτου και αντιπαράθεσηΟι αποκαλύψεις για τα σαράντα δάνεια, 1,5 εκατ ευρώ του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου  -  Απάντηση Θ. Γαλιατσάτου και αντιπαράθεση

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα για τα σαράντα δάνεια, 1,5 εκατ ευρώ του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου με δόση - μόνο -1200 ευρώ τον μήνα από το site thepresident.gr που αναπαράγουν και πολλά άλλα μέσα. Ο Περιφερειάρχης εξέδωσε ανακοίνωση και με τη σειρά του το thepresident.gr απάντησε.

thepresident.gr: Αποκάλυψη: Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερα από 40 δάνεια που “αδυνατεί” να πληρώσει
Ερωτήματα για την προνομιακή ένταξή του στο Νόμο Κατσέλη

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως προκύπτει από τη σημερινή αποκάλυψη του ThePresident, σύμφωνα με την οποία ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έλαβε ενάμιση εκατομμύριο Ευρώ σε καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια καθώς και σε πιστωτικές κάρτες, χωρίς όμως να τα αποπληρώσει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα χρέη του κ. Γαλιατσάτου προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο Ευρώ, και αφορούν δάνεια που του χορήγησαν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση φαντάζουν ασυνήθιστα υψηλά τα ποσά που φέρεται να του χορηγούσαν οι τράπεζες, χωρίς ισχυρές εξασφαλίσεις, ενώ έκπληξη προκαλεί το συνολικό πλήθος των δανείων που χορηγήθηκαν στον κ. Γαλιατσάτο τα οποία φέρεται να ξεπερνούν τα 40.

Το ζήτημα των απλήρωτων δανείων του περιφερειάρχη ήταν το κοινό μυστικό μεταξύ του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου των Ιονίων νήσων , ενώ κατά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τα χρέη του κ. Γαλιατσάτου, είχαν αρχίσει να συζητούνται ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γαλιατσάτος προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια κριτική για τα απλήρωτα προσωπικά του χρέη, έσπευσε τον τελευταίο χρόνο να αξιώσει προστασία από τις τράπεζες, ζητώντας τους διακανονισμό. Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε για όλα αυτά τα χρέη να δίνει μόλις 400 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματά του ως Περιφερειάρχης είναι 2300 Ε το μήνα και ότι μεγαλύτερη καταβολή προς τις τράπεζες, θα περιόριζε κατά πολύ την «αξιοπρεπή» του διαβίωση.

 
galiatsatos-daneia-dyo

Η αξίωση του Γαλιατσάτου δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα το ειρηνοδικείο να του επιδικάσει τελικώς συνολική μηνιαία δόση ύψους 1200 ευρώ!


Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες αντιστοίχων συμβιβασμών μεταξύ τραπεζών και οφειλετών, το ποσό αυτό θεωρείται εξωφρενικά μικρό, ειδικά όταν οι πάσης φύσεως αποδοχές του αιρετού περιφερειάρχη προσδιορίζονται (όπως άλλωστε προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία) στις 4.000 Ευρώ ανά μήνα.

Πάντως σύμφωνα με το νέο νόμο που μόλις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, διότι τα συνολικά του χρέη, αλλά και το συνολικό εισόδημά του (μισθός και πάσης φύσεως αποδοχές) ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο.Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα τα οποία ο κ. Γαλιατσάτος, ο οποίος να σημειωθεί ότι ξαναδιεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καλείται να απαντήσει:

1. Ποιος είναι ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων του, πόσο είναι το συνολικό ύψος τους, πότε ελήφθησαν και πότε κατέστησαν μη εξυπηρετούμενα;

2. Τα δάνεια αυτά είχαν τις αναγκαίες για την τράπεζα εξασφαλίσεις; Αν ναι διεκδικήθηκαν οι εξασφαλίσεις αυτές από την τράπεζα;

3. Έγιναν (και πότε) απαιτητά τα δάνεια αυτά; Σε ποιες ενέργειες προχώρησαν οι τράπεζες;

4. Γιατί ο κ. Γαλιατσάτος, φέρεται να είχε προνομιακή -σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες- δανειοδότηση, και πώς κατάφερε να αναλάβει ταυτόχρονα τόσα πολλά δάνεια απ΄όλες μάλιστα τις τράπεζες, αφού ήταν γνωστή η οικονομική του αφερεγγυότητα; Συνέβαλε σε αυτό το γεγονός ότι ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;

5. Έχουν δηλωθεί αυτές οι δανειοδοτήσεις στο πόθεν έσχες του όπως ο νόμος ορίζει;


Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκάλυψη αυτή που είναι σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου, έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό, αφού έρχεται να προστεθεί στις απαξιωτικές δημοσιεύσεις για τις διακοπές της χλιδής του κ. Τσίπρα.
Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δημιουργεί και ιδιαίτερη αμηχανία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά και γενικότερα στο Ιόνιο, τα οποία φοβούνται ότι μπορεί να συνδεθεί η συμμετοχή του κ. Γαλιατσάτου στις εκδηλώσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω», με προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, που αποσκοπούσαν στην τελική απαξίωση και των δικών του δανειακών υποχρεώσεων.


Απάντηση Θ.Γαλιατσάτου σε δημοσίευμα του thepresident.gr


Η απάντηση

«Σε μεταμεσονύχτιο δημοσίευμα του ιστότοπου thepresident.gr, διαχειριστής του οποίου αναγράφεται ότι είναι ο Γιώργος Μουρούτης, γνωστός στενός συνεργάτης του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και με θέσεις ευθύνης στο τότε κυβερνητικό επιτελείο, γίνεται άγρια, ανήθικη και με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία επίθεση στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Φυσικά, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι το εν λόγω δημοσίευμα θα τύγχανε αναπαραγωγής από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, όπερ και εγένετο με πρώτο και καλύτερο το «Πρώτο Θέμα». Αναπαραγωγή είδησης που δεν ελέχθηκε, δεν διασταυρώθηκε και οι συντάκτες της οποίας δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναζητήσουν την άλλη άποψη, εν προκειμένω τη δική μας.

Πέραν του γεγονότος ότι στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζονται στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία διαθέτουν στην κατοχή τους μόνο οι Τράπεζες και οι δικηγόροι αυτών, και για τα οποία διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και την τιμή μας θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον όσων τα διακινούν και όσων τα αναπαραγάγουν, δηλώνουμε ρητά ότι ακόμη κι αυτά τα στοιχεία έχουν παρουσιαστεί μερικώς ή με ασάφεια ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις ή αποσιωπηθεί όσα δεν «συμφέρουν» τους συντάκτες.

Και εξηγούμαστε:

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ομού μετά του συνεταίρου του έλαβαν το 2009 δάνειο ύψους 800.000 ευρώ για την ανέγερση πολυκατοικίας και ενός συγκροτήματος γραφείων στην Κεφαλονιά. Η οικοδομική κρίση που έπληξε όλη την Ελλάδα, από την ανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιούργησε χρέος στις Τράπεζες για τον εν λόγω ποσό που βαρύνει εξ’ ημισίας τους δύο δανειολήπτες. Επιπροσθέτως για το χρέος αυτό υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις με ακίνητα υπερδιπλάσιας αξίας του ληφθέντος δανείου, ενώ τηρώντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα έχει δηλωθεί η οφειλή στο πόθεν έσχες μας.
Συνεπώς το χρέος του Περιφερειάρχη ούτε ελήφθη χάρην της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτό συνέβη το 2009) ούτε είναι του ύψους που διατείνεται το παπαγαλάκι της Πειραιώς ούτε και τον βαρύνει εξ’ ολοκλήρου, αλλά κι ούτε δόθηκε από τις συστημικές τράπεζες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Το δικό μας όνομα επιπροσθέτως ούτε έχει ενταχθεί σε λίστες παρανόμως πλουτισάντων, ούτε σε εκείνους που ερευνά το ΣΔΟΕ, ούτε γίναμε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή για δυσθεώρητου ύψους περιουσίες. Εμείς στην πολιτική μπήκαμε με περιουσία ίση με εκείνη του μέσου Έλληνα και ολοκληρώνουμε την παρούσα αυτοδιοικητική μας θητεία ακόμη φτωχότεροι, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει θέσεις και γνωριμίες σε όφελός μας, όπως οφείλει να πράττει κάθε ένας ή μια που διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών.

Περιμένουμε φυσικά, κι επειδή μας χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διάστημα που καθίσταται «πονηρό» για τέτοιου είδους αναρτήσεις, το παρόν να λάβει την ίδια δημοσιότητα που έλαβε το γονατογράφημα του ιστοτόπου του κ. Μουρούτη.
Είναι γεγονός ότι αναμέναμε τα πάντα από τη ΝΔ και τους εκλεκτούς της στην Περιφέρεια, μπροστά στη δημοσκοπική κατρακύλα και την αποδοχή που δείχνει ο λαός των Ιονίων Νήσων στην παρούσα περιφερειακή αρχή. Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από εκείνους που δυιλύζουν τον Γαλιατσάτο και καταπίνουν αμάσητο τον Νίκο Γεωργιάδη; Γι΄αυτό και δεν εντυπωσιαζόμαστε για το δρόμο που βαδίζουν, εκείνον της λάσπης, του βούρκου, της μονταζιέρας και της δολοφονίας χαρακτήρων. Επειδή είμαστε κρυστάλινα καθαροί, επειδή ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα από το λαό των Ιονίων Νήσων, επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα κι όλοι γνωριζόμαστε καλά, επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δηλώνοντας ρητά ότι για θέματα αξιοπρέπειας δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία έκπτωση».

Η ανταπάντηση του thepresident.gr


Επιβεβαιώνει ο Γαλιατσάτος τα δάνειά του, με επίθεση στο ThePresident
“Φταίει ο Σαμαράς που δεν μπορώ να πληρώσω”


Επιβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων το δημοσίευμα του ThePresident.gr σχετικά με τα δάνεια που έλαβε και δεν εξυπηρετούσε μέχρι προσφάτως, επιλέγοντας όμως αντί άλλων απαντήσεων να επιτεθεί στο ThePresident, τον Διευθυντή του Γιώργο Μουρούτη, τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Γαλιατσάτος επιβεβαιώνει ότι έλαβε δάνεια το 2009 τα οποία δεν κατάφερε να αποπληρώσει λόγω του “Αντώνη Σαμαρά” όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται, ο οποίος “δημιούργησε την κρίση”. Ο κ. Γαλιατσάτος, προφανώς ευρισκόμενος σε σύγχυση, ξεχνά ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2012 και όχι το 2009, όπου τότε κυβερνούσαν πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς του συντρόφους.

Ο κ. Γαλιατσάτος ισχυρίζεται επίσης, ότι τα στοιχεία που παρουσιάζει το ThePresident είναι “αποσπασματικά”, “χαλκευμένα” και αποτελούν “προσωπικά του δεδομένα”. Είναι προφανές ότι το κάνει προκειμένου να αποτρέψει τη δημοσιογραφική έρευνα να δημοσιοποιήσει τα πεπραγμένα του. Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά τα έχει δημοσιοποιήσει στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του, ως οφείλει εκ του νόμου. Όμως, σύμφωνα με το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του κ. Περιφερειάρχη όπως δημοσιοποιείται από τα parapolitika.gr φαίνεται ότι έχουν δηλωθεί μόνον τα δάνεια που έχουν ληφθεί από την Εθνική Τράπεζα, και όχι εκείνα που ελήφθησαν KAI από τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντήσει ο κ. Περφερειάρχης τον λόγο για τον οποίο παραλείπονται οι σχετικές αυτές αναφορές στο Πόθεν Έσχες του.

Τελικά όμως, ο κ. Γαλιατσάτος, ως δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να αποφασίσει αν τα δάνειά του είναι προσωπικά δεδομένα, ή υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο, με τη δημοσιοποίησή τους στο “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ”, όπως ισχύει για κάθε πρόσωπο που εκτίθεται στην πολιτική. Γιατί και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Όπως δεν γίνεται τα στοιχεία που παρουσιάζονται να είναι και “προσωπικά δεδομένα” και να είναι “χαλκευμένα”. Είτε το ένα μπορεί να ισχύει, είτε το άλλο.  Πάντως και τα δύο μαζί, λίγο δύσκολο.

Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος χαρακτηρίζει τα στοιχεία που παρατίθενται ως αποσπασματικά. Πράγματι, το ThePresident παρουσίασε μέρος μόνον των στοιχείων που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα και όχι το σύνολό τους, τα οποία όμως μπορεί να τα παραθέσει με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Περιφερειάρχη.

Τέλος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τον κ.Περιφερειάρχη,  ότι οι δημοσιογράφοι του ThePresident δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και δεν απειλούνται. Το ThePresident αντιπαρέρχεται την επίθεση, τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις του κ. Περιφερειάρχη και οι δημοσιογράφοι του δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους προκειμένου να διαφυλάξουν την τιμή και την υπόληψή τους.

Επί της ουσίας:

Ο κ. Γαλιατσάτος καλυπτόμενος από αοριστολογίες, αποφεύγει επιμελώς να μιλήσει για τα δάνεια που εμφανίζονται ως “καταναλωτικά” και για τα χρέη που προκύπτουν από πιστωτικές κάρτες ενώ αναφέρεται μόνον στο δάνειο που έλαβε και σχετίζεται με την κατασκευαστική του δραστηριότητα.

Καλό, λοιπόν θα ήταν να διευκρινίσει εάν για δάνεια αυτά τα οποία παρουσίασε το ThePresident και ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, έχουν μπει εμπράγματες εγγυήσεις και τί είδους εγγυήσεις είναι αυτές.

Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος δεν αναφέρεται καθόλου στο πραγματικό εισόδημά του (πάσης φύσης αποδοχές) ως Περιφερειάρχη, και αν αυτό ταυτίζεται με το εισόδημα το οποίο δηλώνει στην αίτησή του για τον διακανονισμό.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε το ερώτημα που θέτουν τα parapolitika.gr, αν πράγματι  ο κ. Γαλιατσάτος δεν έχει περιλάβει στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του το σύνολο των δανείων του τα οποία έχουν ληφθεί και από τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, και αν το παρέλειψε, τον λόγο για τον οποίο το έκανε.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κ. Περιφερειάρχη: