ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Καμπάνα»τον 67χρονο που πυροβόλησε τον σκύλο του στο Πέραμα «Καμπάνα»τον  67χρονο που πυροβόλησε τον σκύλο του στο Πέραμα


Ποινή φυλάκισης και «τσουχτερό» πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν 67χρονο στην Κέρκυρα, ο οποίος πυροβόλησε τον σκύλο του.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ. Ο 67χρονος, που άσκησε έφεση, συνελήφθη πριν από τέσσερις ημέρες, με τις κατηγορίες της παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και παράνομη οπλοχρησία. Η αποτρόπαια πράξη συνέβη στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας. Γειτόνισσα του 67χρονου, που τον είδε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο του, τον κατήγγειλε στις αρχές.

Η τραυματισμένη σκυλίτσα εντοπίστηκε από τα μέλη της Φιλοζωικής «Κιβωτός» σε ένα χωράφι και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο που διέγνωσε τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε το ζώο από τα σκάγια, με αποτέλεσμα να φέρει παραλυσία στα δυο του πίσω πόδια. Πλέον, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, θα μεταφερθεί στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Επειτα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, στην αυλή του 67χρονου βρέθηκαν δύο ενήλικα σκυλιά και 6 κουταβάκια, τα οποία παραδόθηκαν στο φιλοζωικό σύλλογο Κέρκυρας.

medlabgr