ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μ-Λ ΚΚΕ: Η κρατική χρηματοδότηση είναι μοχλός υποταγής των κομμάτων στις επιλογές του συστήματος και την αρνούμαστε - BINTEO


Μ-Λ ΚΚΕ: Η κρατική χρηματοδότηση είναι μοχλός υποταγής των κομμάτων στις επιλογές του συστήματος και την αρνούμαστε


Εκατομμύρια έχουν μοιράζονται εδώ και πολλά χρόνια στα κόμματα στα πλαίσια της λεγόμενης κρατικής χρηματοδότησής τους.
Ως M-Λ KKE επισημαίνουμε ότι τόσο η χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και των συνδικάτων από το κράτος ενισχύει και υπηρετεί τη στρατηγική της αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνει λαθεμένες αντιλήψεις στην πάλη του εργατικού και αριστερού κινήματος ενάντια στο ίδιο το αστικό κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό.
Ως M-Λ KKE αρνούμαστε και εναντιωνόμαστε στην οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση. Καταδικάζουμε την πρακτική των ρεφορμιστικών κομμάτων που γίνονται συνένοχα με τα αστικά κόμματα και ευθέως εξαρτώμενα από την κρατική χρηματοδότηση, που αφειδώς και με το αζημίωτο τους παρέχει το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του.
Kαι είναι απορίας άξιο, τι θα συμβεί, αν κάποια στιγμή κλείσει η κρατική στρόφιγγα και σταματήσει η οικονομική χρηματοδότηση αυτών των κομμάτων, που απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή αποτελεί και τη βασική πηγή οικονομικών εσόδων, για τη διεξαγωγή του πολιτικού τους αγώνα ενάντια… στο καπιταλιστικό σύστημα που τους χρηματοδοτεί.
Tο M-Λ KKE αποδοκιμάζει την αντίστοιχη πρακτική και ορισμένων άλλων δυνάμεων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου που ανακάλυψαν και αυτές τη γοητεία της κρατικής χρηματοδότησης, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο και ποσοστό.
Παράλληλα για το Μ-Λ ΚΚΕ η οικονομική της ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του αποτελεί ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα. Τόσο η χρηματοδότηση των κομμάτων όσο και των συνδικάτων από το κράτος ενισχύει και υπηρετεί τη στρατηγική της αστικής τάξης και ταυτόχρονα διαμορφώνει λαθεμένες αντιλήψεις στην πάλη του εργατικού και αριστερού κινήματος ενάντια στο ίδιο το αστικό κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική τάξη και στο λαό. Ως  Μ-Λ ΚΚΕ αρνούμαστε την κρατική χρηματοδότηση και οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή με το αστικό κράτος. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ «ΚΟΡΒΑΝΑ».
Το M-Λ KKE στηρίζεται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών, φίλων και οπαδών του, στην οικονομική στήριξη και ενίσχυση του κόσμου της δουλειάς και της βιοπάλης. Εμείς θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και όχι σε ξένα δεκανίκια και «διευκολύνσεις» του ταξικού αντίπαλου. Πιστεύουμε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις, που αναφέρονται σε αυτό, θα πρέπει πρώτα απ” όλα να διατηρούν την οικονομική και πολιτική αυτοδυναμία και ανεξαρτησία τους.
Ανακοίνωση Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ