ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΣΟΚ: ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει ζευγάρι χελιδονιών από τα Σπάτα


ΣΟΚ: ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει ζευγάρι χελιδονιών από τα Σπάτα

Η άνοιξη γι’αυτό το ζευγάρι χελιδονιών αποδείχτηκε πολύ ακριβή

Αναστάτωση στα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα ζευγάρι χελιδονιών από τα Σπάτα Αττικής θα κληθεί να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διαθεσή του το Βατράχι, το ζευγάρι των χελιδονιών ενημερώθηκε από τη ΔΟΥ της περιοχής ότι θα πρέπει να καταβάλλει φόρο για τη φωλιά που έχει κατασκευάσει σε εξοχική κατοικία στην περιοχή των Σπάτων, όπου διαμένει εδώ και μερικά χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό του ζευγαριού, η φορολόγηση της φωλιάς τους έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, καθώς ήδη εργάζονται και οι δύο προκειμένου να θρέψουν τα έξι νεογέννητα χελιδονόπουλα που έχουν φέρει στον κόσμο, ενώ διαμένουν σε αυτή μόνο λίγους μήνες το χρόνο.

Όπως αναφέρει, το ζευγάρι των χελιδονιών εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να μισθώσει τη φωλιά μέσω Airbnb τους μήνες που δεν την χρησιμοποιεί, ώστε να ανταπεξέλθει στα έξοδα.

Οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ σε φωλιές είναι πιθανό να υποχρεώσει τα χελιδόνια να αναζητήσουν άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις λαϊκές και μουσικές παραδόσεις της χώρας.

«Με ένα χελιδόνι η Άνοιξη ήταν ήδη ακριβή» επισημαίνουν. «Με τον ΕΝΦΙΑ γίνεται εντελώς ασύμφορη.»

ΠΗΓΗ: tpvatraxi.gr