ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Περιοδεία – ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στην Κέρκυρα


Κέρκυρα: Περιοδεία – ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. ΠαπαδάκηΠεριοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποίησε   ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο Κώστας Παπαδάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα ξενοδοχεία IMPERIAL και ΚONTOKALI BAY όπου μίλησε στους εργαζόμενους. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ στην Ανουντσιάτα.  Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός του Γιώργου Κεντρωτή καθηγητής, κοσμήτορα της Σχολής Ιστορίας, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό η Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια περιφερειάρχης στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «Ο Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέδειξε την αντιλαϊκή αντιδραστική φύση της ΕΕ ως ένωσης των μονοπωλίων και αποκάλυψε το περιεχόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που διαφημίζουν όλα τα αστικά κόμματα. Υπογράμμισε τη σύγκληση όλων των αστικών κομμάτων στο τσάκισμα του λαού.  Στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το λαό της Κέρκυρας, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές στοχεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας:

«Μιλώντας για τη Λευκίμμη το Τεμπλόνι όλες οι αστικές δυνάμεις στο κύριο τα βρίσκουν και σαν να λένε ποίημα επαναλαμβάνουν: «να εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις κι οι κανονισμοί της ΕΕ». Πίνουν νερό στο όνομα της ευρωενωσιακής νομοθεσίας που τάχα στην Ελλάδα παραβιάζεται ή δεν εφαρμόζεται ακόμα τόσο γρήγορα. Δήθεν «προοδευτικοί» και αντίστοιχα «συντηρητικοί» όλοι τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ απο κοντά ΛΑΕ ως και οι εγκληματίες ναζι της ΧΑ που στην Αθήνα στη Φυλή για την ΕΕ καταπίνουν τη γλώσσα τους, περιγράφουν την κατάσταση στην Ελλάδα σαν μια παραφωνία που στην υπόλοιπη Ευρώπη δήθεν το πρόβλημα έχει λυθεί και μάλιστα φιλοπεριβαλλοντικά. Οι εκλεγμένοι τους σε βουλή, ευρωβουλή περιφέρεια και δήμους εμφανίζουν την καπιταλιστική αγορά, τα μονοπώλια τις συμπράξεις ιδιωτικού δημοσιου τομεα ως φάρμακο για πάσα νόσο. Το ΚΚΕ έχει ευθύνη να ενημερώσει το λαό για το τι ακριβώς εννοούν και για το τι συμβαίνει ήδη στην ΕΕ.

ΕΕ και κεφάλαιο δεν μιλούν απλά για ανακύκλωση αλλά έχουν συστήσει μια ολόκληρη βιομηχανία πίσω από τα σκουπίδια που αποκαλούν «κυκλικη οικονομια». Μια χρυσοφόρα δεξαμενή για τους ομίλους όχι μόνο άντλησης πρώτων υλών, αλλά και επικερδούς απόρριψης των αποβλήτων τους. Ιδιαίτερα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης αποτέλεσε χρυσή εφεδρεία του μεγάλου κεφαλαίου. Με τα λεγόμενα «συστήματα εμπορίου ρύπων», που σαν μηχανισμοί κερδοφόρας αγοραπωλησίας της ίδιας της ρύπανσης, έχουν αποδεδειγμένα εντείνει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η στρατηγική επιλογή της ΕΕ  να κλείνουν σταδιακά οι ΧΥΤΑ δεν προέρχεται από κάποια αγωνία της ΕΕ για την τύχη του περιβάλλοντος αλλά από το κυνικό συμπέρασμα ότι αυτοί ειναι κοστοβοροι και χρονοβοροι. Στόχος τους είναι να προτάξουν την επαναχρησιμοποίηση των λεγόμενων «χρήσιμων» αποβλήτων για τα κέρδη τους και να εξαφανίσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος, βλ. Καύση, τα αποκαλούμενα «μη χρήσιμα» απόβλητα, κάτι που συνεπάγεται όμως καταστροφικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Ανάλογα προβλήματα Λευκιμμες και Τεμπλονια συναντά κανείς στο Μονπελιε της Γαλλίας, στο Τορεντη της Βαλενθια, στη Ρωμη και την Καλάμπρια, Η δε Σουηδία και η Βρετανία ομολογούν ότι η καύση έχει ανέλθει σε μέθοδο διαχείρισης του 50% του συνόλου των αποβλήτων ΜΕΑ, με το βασικότερο προϊόν των οποίων είναι «καύσιμο σκουπίδι», το λεγόμενο RDF (αρ-ντι-έφ)όπως στο Βολο. Μόνο στη Γερμανία  λειτουργούν πάνω από 600 μονάδες καύσης. Την ίδια επίσης ώρα που τα κράτη μέλη της ΕΕ σηκώνουν τη σημαία της προστασίας δήθεν του περιβάλλοντος πχ τα απόβλητα της Γερμανίας πωλούνται σε χώρες όπως Ινδονήσια, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, οι οποίες έχουν γίνει σκουπιδότοποι της κατά τα άλλα …ευαίσθητης στο περιβάλλον ΕΕ με παράνομες χωματερές, φθηνό εργατικό δυναμικό με άθλιες συνθήκης εργασίας και το μεγαλύτερο μέρος των απόβλητων καταλήγει απευθείας στη θάλασσα. Το δε ανακυκλώσιμο υλικό που μένει οι εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων το ξαναπωλουν πανάκριβα πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους κι όποιος αντισταθεί ματ χημικά και ξύλο. Όμορφος κόσμος αγγελικά, ευρωενωσιακα, καπιταλιστικά πλασμένος.

Κόντρα στην βαρβαρότητα υπάρχει η ολοκληρωμένη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού. Με Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση να φύγουν απο τη μέση οι επιχειρηματίες, τα ΣΔΙτ, να καταργηθούν εδώ και τωρα τα ανταποδοτικά χαράτσια ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ στη αντιδραστική αντίληψη «πληρώνω όσο πεταω» Ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποιηση, κατάλληλη επιλογή χώρων κι εδω στην Κέρκυρα, με υπεύθυνες επιστημονικές μελέτες, πραγματική προστασία της ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων στον κλάδο. Με λίγα λογια μπροστά οι ανάγκες του λαού του νησιού σε σύγκρουση με τη Γραμμή ΕΕ μονοπωλίων και όλων των αστικών κομμάτων.»

ΠΗΓΗ: ert.gr