ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού: Υπόμνημα με τα προβλήματα προς υποψηφίους – Να γίνει Δημοτικό Διαμέρισμα


Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού: Υπόμνημα με τα προβλήματα προς υποψηφίους – Να γίνει Δημοτικό Διαμέρισμα

Εξαιρετική η κίνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού να στείλει προς τους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών υπόμνημα με τα προβλήματα του όμορφου προαστίου της πόλης της Κέρκυρας ζητώντας να γίνει το προάστιο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Το υπόμνημα:

ΠΡΟΣ όλους τους υποψήφιους Περιφεριακούς και Δημοτικούς Συμβούλους :

Στο προάστιο μας θα πρέπει να γνωρίζετε τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Αυτά τα θέματα συνοψισαμε και σας παραθέτουμε (τα οποία θα σταλούν σε όλους τους υποψήφιους και κυρίως στους 20 υποψήφιους που είναι ή μένουν στον Ποταμό) :

- Ο Ποταμός ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα Κερκυραίων τη στιγμή που περιοχές όπως Αλεπού, Κανάλια και Ευρωπουλοι αποτελούν ανεξάρτητα διαμερίσματα.

Η Διοικητική διαίρεση νομού Κέρκυρας δεν βοηθάει το προάστιο μας το οποίο έχει πάνω από 3000 κατοίκους.
Αίτημα μας είναι να γίνει και το προάστιο μας Δ. διαμέρισμα.

- Σε ένα προάστιο με περίπου 300 παιδιά στο Δημοτικό σχολείο και άλλα 60 στο Νηπιαγωγείο επιβάλλεται και είναι υποχρέωση του Δήμου η δημιουργία παιδικής χαράς, όπως προβλέπει ο Νόμος.
-Μη έχοντας πλατεία ή άλλο δημόσιο χώρο, κατανοητό είναι ότι δεν μπορεί να προγραμματιστεί Πολιτιστική ή άλλη εκδήλωση. Η εύρεση χώρου για αυτό το σκοπό είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου μας.
- Υπάρχει μελέτη για αθλητικό κέντρο από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για αθλητικό κέντρο...τα υπόλοιπα θα μας τα πείτε εσείς...
- για το ποτάμι σαφώς είναι πονεμένη ιστορία. Ο σύλλογός έχει κάνει ενέργειες και θα κάνει σε συνεργασία με άλλους συλλόγους κυρίως για την αντιμετώπιση της μόλυνση του. Θεωρούμε ότι θα έχετε σκέψεις για βελτίωση αλλά να μην μείνουν και σκέψεις..

Επίσης να τεθεί σε λειτουργία το περιβαλλοντικό περίπτερο για το σκοπό που φτιάχτηκε.
-ενέργειες για τα αντλιοστάσια του βιολογικού. Επίσκεψη σε αυτά καθώς και στο βιολογικό
-πεζοδρόμηση από και προς το σχολείο και κατάλληλη σήμανση
-έλεγχος των υπαρχόντων πυροσβεστικών κρουνών, τοποθέτηση νέων όπου κρίνεται αναγκαίο κυρίως στον παλιό οικισμό
- Κάθε χρόνο Κυριακή του Τυφλού πραγματοποιείται η μεγαλύτερη λιτανεία μετά του Αγίου Σπυρίδωνα. Θρησκευτικό έθιμο - παράδοση χρόνων. Ο Δήμος που συμβάλει????
- Στο μεγάλο μας πρόβλημα με τα απορρίμματα έχουμε δημιουργήσει πράσινη γωνία όπου με εθελοντική εργασία, χωρίς χρηματικό όφελος, κάθε Σάββατο μαζεύουμε κάποια κυβικά καθαρά ανακυκλώσιμα καθώς και ενημερώνουμε τους συμπολίτες. Αυτά δηλαδή που πρέπει να κάνετε εσείς με την εκλογή σας. Τα οφέλη από όπου και να το δεις τεράστια για τον Δήμο, το περιβάλλον την Κέρκυρα... στα παιδιά μας...
- Εφαρμογή του νόμου σε όλα τα κτήματα που είναι εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους αλλά εγκυμονούν κινδύνους.

Σαφώς μπορούμε να γράψουμε σελίδες και δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλά εδώ είμαστε....