ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καθρεφτάκια και χάντρες


Καθρεφτάκια και χάντρεςΓράφει ο mitsos175

Κάποιοι βλαμμένοι και βολεμένοι δεξιοί μιλούν για το πακέτο μέτρων χαρακτηρίζοντας το δωροδοκία. Πιστεύουν πως είναι προεκλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να πάρει ψήφους. Πανικόβλητοι λοιπόν μιλούν για δώρα αβαντζάροντας έτσι τους ρεφορμιστές.

Την άποψη ότι μπορεί ο κόσμος να τους ψηφίσει λόγω των μέτρων που εξήγγειλαν, την έχουν και οι ρεφορμιστές. Μόνο που οι νεοφιλελέ κανίβαλοι ολοφάνερα πανικοβλήθηκαν, αφού ο αρχηγός τους είχε πει σε συνέντευξή του πως δεν αντέχει η Οικονομία 13η σύνταξη.
Ο άχρηστος σε όλα Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να το θέλει, έδωσε έτσι στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να τον δουλέψει άγρια.

Όμως τι πραγματικά είναι αυτά τα μέτρα;
Κατ' αρχήν να δώσουμε τον ορισμό της δωροδοκίας. "Το να δίνεις παρανόμως χρήματα ή άλλο σε κάποιον αξιωματούχο ή υπάλληλο για να σου κάνει κάποια χάρη παραβαίνοντας τους νόμους ή τους κανονισμούς της υπηρεσίας του".
Εκ του ορισμού ο χαρακτηρισμός δεν στέκει. 1) Τα χρήματα δίνονται με νόμο 2) Δίνονται στον κόσμο.

Η νοοτροπία αυτή κρύβει ανθρωποφαγία. Γιατί κανένα απολύτως "δώρο" δεν δίνεται σε κανένα από τα εκατομμύρια εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και άλλων αδύναμων συμπολιτών μας. Το "δώρο" το πληρώνει με δικά του χρήματα, όποιος το αγοράζει, για να το χαρίσει. Το πλεόνασμα είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς λένε τα μέτρα: Ο ΦΠΑ μειώνεται στα τρόφιμα. Όμως ο ΦΠΑ είχε αυξηθεί και διατηρηθεί όλο αυτό το διάστημα από τις δωσίλογες κυβερνήσεις. Ο Τσίπρας απλά τον επανέφερε στην προ-Μνημονίων κατάσταση. Θα πούμε γιατί.
Όσον αφορά την 13η σύνταξη υπενθυμίζουμε ότι κόπηκε η 13η, η 14η αλλά και μεγάλο μέρος των υπολοίπων συντάξεων από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή των Μνημονίων.

Ακόμη δεν καταργείται κανένα άδικο κι εξοντωτικό χαράτσι όπως ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι έμμεσοι ή άμεσοι φόροι. Η εισφορά επίσης δεν καταργείται αλλά μειώνεται.
Για ποιο "δώρο" μιλάνε λοιπόν;

Στην ουσία πάλι επιστρέφουν μικρό μέρος των χρημάτων, που λεηλάτησαν αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και "δεκανίκια".
Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως δώρο, νεοφιλελέ ηλίθιοι, που νομίζετε πως κάνετε έτσι αντιπολίτευση.
Συμπολίτευση κάνουν, την ίδια πολιτική έχουν. Απλά οι γαλάζιοι ανθρωποφάγοι δεν θέλουν ούτε καν την επιστροφή αυτών των ελαχίστων κλοπιμαίων! Στην ουσία πρόκειται για ψιλά, που έπεσαν από τις τσέπες των πλιατσικολόγων και μας λεν "κρατείστε τα"!

Σε κάθε προεκλογική περίοδο η αστική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, μοιράζει υποσχέσεις και δίνει πίσω λίγη από τη λεία, από τα δικά μας, για να δείξει πως τάχα "πετυχαίνει".
Ξέρουμε καλά τι γίνεται μετά. Τα ξαναπαίρνουν κι αυτά και άλλα πολύ περισσότερα.

Η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια έγινε δεκτή από την Τρόικα. Ο λόγος είναι πως μετά από μια δεκαετία απίστευτης λεηλασίας και ανυπολόγιστης καταστροφής, οι τοκογλύφοι έπρεπε να δείξουν κάποιο έργο. Όχι σε μας, τους σκλάβους, σε λαούς άλλων κρατών, που πρόκειται να βρεθούν στη θέση μας.
Τα όσα περάσαμε έκαναν εντύπωση στον κόσμο στο εξωτερικό. Τα κατορθώματα των τοκογλύφων και των υπηρετών τους (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ κλπ) συγκρίνονται μόνο με Κατοχή.

Αυτά λοιπόν τα χρήματα τα δικαιούμαστε ενώ δικαιούμαστε ακόμα περισσότερα. Να λείπουν τα "σάπια" από κάποιους πονηρούς.
Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ξεχνά ούτε το πως φτάσαμε ως εδώ, ούτε το πόσα μας βούτηξαν οι απατεώνες. Ξέρουμε καλά πόσα μας πήρανε.

Τα θέλουμε ΟΛΑ ΠΙΣΩ και απαιτούμε την ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ των κλεπτών.

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ