ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με μεγάλη επιτυχία το «τσούγκρισμα τ΄ αυγού» από τον Σύλλογο Αργυραδιτών - Με τραγούδια & χορούς 15 ΦΩΤΟΜε μεγάλη επιτυχία το «τσούγκρισμα τ΄ αυγού» από τον Σύλλογο Αργυραδιτών  - Με τραγούδια & χορούς

Το «τσούγκρισμα τ΄ αυγού», η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος των Αργυραδιτών έχει καθιερωθεί σαν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που αγκαλιάζει όχι μόνο τους Αργυραδίτες της Αττικής, αλλά και Κερκυραίους και φίλους. Σήμερα, Κυριακή 12/5, η παρουσία των μελών και των φίλων ήταν πιο μαζική από κάθε άλλη χρονιά.

Πάνω από 250 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου και παραβρέθηκαν στο πάρκο της ΙΜ Δαφνίου, στο κέντρο «γιορτή», σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον, συνεχίζοντας μία πολυετή παράδοση δημιουργώντας μια φιλική, κερκυραϊκή ατμόσφαιρα χαράς και ουσιαστικής επικοινωνίας. Εκτός από αντιπροσωπείες κερκυραϊκών πολιτιστικών συλλόγων από όλο το νησί, συμμετείχε η χορωδία «Φαιάκων Ωδή» της ΟΣΚΑ μαζί με την διακεκριμένη μουσική οικογένεια Σκολαρίκη - για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αφιλοκερδώς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Γιώργο Καββαδία (Μπέκο) και την παρουσίαση της χορωδίας και των Γιάννη, Γιώργο και Ναπολέοντα  Σκολαρίκη. Αναφέρθηκε στη συμβολή των μελών και των φίλων στην καλύτερη λειτουργία και στις δράσεις του Συλλόγου και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και την προσφορά τους.


Η  χορωδία «Φαιάκων Ωδή» που έχει ιδρυθεί στο πλαίσιο της ΟΣΚΑ εδώ και δυόμισι χρόνια με την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Θεοδωρόπουλου έχει μια εξαιρετική παρουσία σε πολλές εκδηλώσεις φορέων της Κέρκυρας και όχι μόνο. Αξίζει να αναφερθούμε στον σημαντικό ρόλο της επιτροπής της χορωδίας που τη συγκροτούν οι: : Γιώργος Κοσκινάς,  Γιάννης Μπάνος, Ελένη Δαφνή, Βασίλης Τριβυζάς, Νίκος Καλούδης , Μιχάλης Τόμπρος.
Με τραγούδια, όπως, λαλούν τα αηδόνια και άλλα έκαναν το κοινό να νιώσει «μια μαγεμένη ανατριχίλα» και να χειροκροτήσει με ενθουσιασμό τα αηδόνια της Κέρκυρας.


Οι Γιάννης, Γιώργος και Ναπολέοντας Σκολαρίκης ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους σε ένα ξέφρενο γλέντι αρχίζοντας με τραγούδια για τις Αργυράδες που έχει γράψει ο Ναπολέων.  Ο Λουτρουβιάρης (στίχοι), Κερκυραία Αρχόντισσα, Με κερκυραϊκή στολή (στίχοι), Κέρκυρα ανθοστόλιστη (μουσική). Ιδιαίτερα σημαντική η τελευταία δισκογραφική δουλειά «Με το κόκκινο μαντήλι» σε μουσική Γιάννη Σκολαρίκη με τη συνεργασία του Γιώργου.Ενθουσίασαν με  τα παραπάνω τραγούδια, αλλά  και με άλλες κερκυραϊκές και επτανησιακές καντάδες. Και οι χοροί κράτησαν αρκετές ώρες, όπως και το κέφι και ο ενθουσιασμός. Μας προσέφεραν όμορφες ώρες αληθινής ψυχαγωγίας και διασκέδασης με πολύ κέφι και χορό. Μια πολιτιστική ανάσα, που τόσο έχουμε ανάγκη.Είναι χαρακτηριστικό ότι νέα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, όπως και τα παλαιότερα δείχνουν με κάθε τρόπο την ικανοποίησή τους δίνοντας εντυπωσιακό παρόν στις εκδηλώσεις.


Σε  ένα ωραία στρωμένο τραπέζι, οι κυρίες του Συλλόγου, η Μαρία Καλούδη που πρόσφερε τα κουλουράκια μαζί με την Νινέττα Καββαδία είχαν  βάλει τα κόκκινα αυγά, και πρόσφεραν , μαζί με τα τσουρέκια, τη γραβιέρα, το ούζο, το τσίπουρο, το κουμ -  κουάτ και τα αναψυκτικά. Επίσης από την καφετέρια οι φίλοι μπορούσαν να παραγγείλουν καφέ ή αναψυκτικό  και αυτό προσφορά του Συλλόγου. Σημαντική η βοήθεια και προσφορά των μελών του ΔΣ του Ανδρέα Καλούδη και του Σπύρου Πανδή. Ο Λεύτερης Καλούδης για την υποδοχή των συγχωριανών και φιλοξενουμένων. Αρκετές και απόλυτα δικαιολογημένες απουσίες μελών του ΔΣ, αφού πολλοί βρίσκονται στην Κέρκυρα, αλλά η ηθική συμπαράστασή τους δεδομένη και πολύτιμη.


Τα μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε με ανάλογες εκδηλώσεις και να φροντίσουμε, ώστε του χρόνου με το καλό «το τσούγκρισμα τ’ αυγού» να είναι μια εκδήλωση αναβαθμισμένη και ακόμα πιο καλά οργανωμένη. Είναι χρέος απέναντι στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που συνεχώς δείχνουν την αγάπη τους συμμετέχοντας και ενισχύοντας τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες του ΔΣ.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων:

Έφη Μαχειμάρη, Γραμματέας ΟΣΚΑ
Ελένη Δαφνή, Αν.  Γραμματέας ΟΣΚΑ

Θεόφιλος Δολιανίτης, Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Ελευσίνας , ο Άγιος Σπυρίδων, η Ταμίας Λύγκου Ειρήνη, η Γραμματέας Παχή Μαρία, η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων Μπατσιπανάγου Άρτεμις, η Λένα Ρόδη - Κουλούρη

Αντιπροσωπεία της Φαιάκων Ένωση – Ιόνιος Πολιτισμός, Γράμματα και Τέχνες, ο εξαιρετικός φίλος και φωτορεπόρτερ Γιάννης Αργυροκαστρίτης

Καίτη Ναούμ, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά

Αλεξία Κουρή, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής, Σαμοϊλη Αγγελική, Ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής
Σαμοϊλη Κασσιανή, Μέλος της ΣΕ «Η Φωνή της Λευκίμμης»

Αλεξάνδρα Μπουνιά, πρόεδρος Συλλόγου Θιναλίου Αττικής ,
Νίκος Καλούδης, Πρόεδρος Συλλόγου Άνω Κοτακιάνας Αττικής,
Αφροδίτη Κληρονόμου, Ταμίας Συλλόγου Καρουσάδων Αττικής, Ντίνος Θεοτόκης

Ο ηθοποιός Αλέκος Μάνδυλας, η Έλλη Καραδακάρη από τον Κάτω Γαρούνα, ο Αλέξανδρος Κασσίμης από τον Σύλλογο Οθωνών, η Αγγελική Νίνου Κορακιανίτη με τον σύζυγό της Σπύρο Κορακιανίτη.

  

Πώς καθιερώθηκε η εκδήλωση

Να θυμίσουμε ότι «το τσούγκρισμα τ’ αυγού» ως εκδήλωση καθιερώθηκε από τον Σύλλογό μας μετά από πρόταση του αείμνηστου Πελοπίδα Κουλούρη, μέλος του ΔΣ επί προεδρίας Σπύρου Πανδή (Λόπου) για να μας θυμίζει τις λιτανείες που γίνονταν και γίνονται στο χωριό τη Νια – βδομάδα. Ούτως ή άλλως είναι μια σημαντική εκδήλωση που συνδέεται με την παράδοσή μας και δίνει τη δυνατότητα για μια  ανοιξιάτικη συνάντηση των Αργυραδιτών της Αθήνας, όπως αποδεικνύει και η μεγάλη συμμετοχή τους.


ΦΩΤΟ του εξαιρετικού φίλου Γιάννη Αργυροκαστρίτη και άλλων φίλων από το F/B