ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Παρατημένος σκελετός ζώου σε κυκλοφοριακό κόμβο στην Κέρκυρα για ένα χρόνο! (φωτο)


Κέρκυρα: Παρατημένος σκελετός ζώου σε κυκλοφοριακό κόμβο για ένα χρόνο (φωτο)
Όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στο Facebook, για περίπου ένα χρόνο βρισκόταν ο σκελετός ζώου το οποίο έχασε προφανώς τη ζωή του ύστερα από σύγκρουση με ΙΧ στο πιό κεντρικό κυκλοφοριακό κόμβο της Κέρκυρας στις Αλυκές στο ύψος της παλιάς Εκάτης.
Όλο αυτό το διάστημα ενώ πέρασαν από το σημείο συνεργεία, ακόμα και επίσημοι του νησιού, αλλά και ο οποιοσδήποτε που πέρασε, δεν βρέθηκε ένας για να μαζέψει το σκελετό από το πεζοδρόμιο.
Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτός από την αδράνεια των αρμοδίων για κάτι τόσο απλό, δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού και της κοινωνίας που δεν νοιάστηκε για αυτό το απαίσιο θέαμα που αντίκριζε τόσο καιρό καθημερινά.
Αναλυτικά η ανάρτηση για το τραγικό συμβάν:
«Θα πρέπει να κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο της Κέρκυρας ότι έχει απομείνει από αυτό το σκελετό που κείτεται στο πιό κεντρικό κυκλοφοριακό κόμβο της Κέρκυρας στις Αλυκές στο ύψος της παλιάς Εκάτης .
Θα κλείσει χρόνος απ’ όταν αυτό το πλάσμα πατήθηκε βάναυσα από κάποιο τροχοφόρο κι αφέθηκε εκεί να σαπίσει .
Από τότε έργα έγιναν συνεργεία πέρασαν επίσημοι με ρεντιγκότες ήρθαν πομπές από στολές και γραβατωμένους ανεβοκατέβηκαν αλλά δε βρέθηκε ένας χριστιανός να μαζώξει τούτο το αδικημένο υπόλοιπο μιάς ζωής .
Που ίσως και να πίστεψε ότι μπορούσε να συνυπάρξει μ’ άυτό το είδος που έχει δύο πόδια και είναι μισαλλόδοξο και δολοφονικό όταν του καπνίσει και σημαδεύει τετράποδα στο δρόμο γιατί βιάζεται να πάει τάχατες στη δουλειά του .
Γελάστηκε όμως .
Γιατί ίσως να είδε τη γριά αρχόντισσα τη πόλη μας που φτιασιδώνεται σε γιορτάδες παρελάσεις λιτανείες κι εντυπωσιάζει κάποιους ξένους που πιστεύουν ότι αυτό είναι το πραγματικό της πρόσωπο.
Όχι όμως τούτη η γριά δεν έχει πιά ούτε ψύχουλα καλοσύνης μηδέ σεβασμό για ότι την περιβάλλει και τη συντροφεύει..και δασκάλεψε τα παιδιά της να μη σέβονται τίποτα εχτός απ’ τον εαυτούλη τους και το σπιτάκι τους.
Μαζικά όσοι πέρασαν απ’ εκεί και ήταν χιλιάδες για ένα χρόνο δεν γνοιάστηκαν για το οιχτρό θέαμα έστω και συμφεροντολογικά το ότι αυτό είναι μιά εικόνα του πολιτισμού μας του κοινωνικού μας επίπεδου και μόρφωσης που δυσαρεστεί τον σκεπτόμενο άνθρωπο που φιλοξενείται στο τόπο και τον κάνει να ζεί με τα λεφτά του..
Αλλά δε βαριέσαι πιάνονται από τα εύκολες δικαιολογίες :
-Δεν υπάρχει κράτος ,που είναι ο δήμαρχος ,ο στρατιωτικός διοικητής ο εισαγγελέας ..για να βγάλουν έξω την αφεντιά τους ..
Δυστυχώς αυτή είναι η πλειοψηφική αντίληψη.
Δεν οδηγάω πιά λόγω όρασης αλλά θα πάμε τουτες τις μέρες με το Τόκλη που έχει αγροτικό και το Λέλο να πάρουμε και να θάψουμε στη φιλόξενη γή αυτά τα κόκαλα και το διαλυμένο τρίχωμα που παγώνουν πάνω στις κρύα τσιμέντα μιας ακόμα υπερτιμημένης εφεύρεσης του πολιτισμού μας .»
 ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr