ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απολυτήριο Λυκείου - «Μίνι Πανελλαδικές» : Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι


Απολυτήριο Λυκείου - «Μίνι Πανελλαδικές» : Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι

Η  "φούσκα" του Υπουργείου Παιδείας για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις και για "ελεύθερη πρόσβαση" έσκασε! Ο αντιδραστικός νόμος μετατρέπει το  "Νέο Λύκειο" σε σχολείο με λιγότερους μαθητές, λιγότερους εκπαιδευτικούς, λιγότερη γνώση. Ενισχύει την παραπαιδεία και τους εξεταστικούς φραγμούς, αφού ακόμα και η απόκτηση του απολυτηρίου προϋποθέτει "μίνι" πανελλαδικές  εξετάσεις. Η Τράπεζα θεμάτων για την κατάργηση της οποίας έδωσε αγώνες η εκπαιδευτική κοινότητα το 2013, ζει και βασιλεύει!

Διευκρίνηση του υπουργείου Παιδείας

Από το ΥΠΠΕΘ διευκρινίζεται ότι, για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών, θέματα αξιολόγησης Λυκείου ρυθμίζονται πλέον με Υπουργική Απόφαση, βάσει του υπό έκδοση νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 23η Απριλίου 2019. Ισχύουν όσα είχαν περιληφθεί στην υπ’ αριθμόν 169626/Δ2/11-10-2018 εγκύκλιο.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου θα γίνονται με θέματα που θα καταρτίζονται από ομάδες διδασκόντων σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ με βάση το τελευταίο νομοσχέδιο για την παιδεία, θεσπίζεται η είσοδος χωρίς πανελλαδικές (άρα, μόνο με το απολυτήριο) στα λεγόμενα "Πράσινα" Τμήματα.

Ειδικά για το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Ημερησίων και Εσπερινών, τα μαθήματα που ανήκουν στην Ομάδα Α (γραπτώς εξεταζόμενα) είναι τα εξής:

Α΄ Λυκείου:

1. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

3. Άλγεβρα4. Γεωμετρία

5. Ιστορία

6. Φυσική

7. Χημεία

8. Πολιτική Παιδεία.

Β΄ Ημερησίου και Γ΄ Εσπερινού Λυκείου:

1. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Ιστορία

3. Βιολογία

4. Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ή Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και

Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

Γ΄ ημερησίου και Δ΄ Εσπερινού Λυκείου :

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

3. Ιστορία

4. Βιολογία.

Αντίστοιχα ρυθμίζονται για τα ΕΠΑΛ τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμόν Φ4/177399/Δ4/22-10-2018 εγκύκλιο.