ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Οι πολλαπλοί μας Εαυτοί στο Μουσείο»

Εικόνα: The Two Fridas 1939, by Frida Kahlo

«Οι πολλαπλοί μας Εαυτοί στο Μουσείο»


Βιωματικό εργαστήριο της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Στήριξης φοιτητών και του Πανεπιστημιακού Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου
«Οι πολλαπλοί μας Εαυτοί στο Μουσείο»

H Υπηρεσία Στήριξης φοιτητών, το Πανεπιστημιακό Μουσείο και η Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε καλούν σε μια διαδρομή αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης, μέσω της αλληλεπίδρασης με το Μουσείο και την Τέχνη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις ν’ ανακαλύψεις περισσότερα για τις πτυχές του Εαυτού σου, αυτές που είναι κρυμμένες, ξεχασμένες, σιωπηλές, απαγορευμένες… Αναγνωρίζοντας το βάθος και την πολυπλοκότητά μας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις προθέσεις μας, απελευθερωνόμαστε, δυναμώνουμε και μπορούμε να σχετιστούμε καλύτερα με τους Άλλους, χωρίς να μας καταπιέζει ο θυμός και το άγχος της απόρριψης ή της αποδοκιμασίας.

Είναι ένα κάλεσμα στο δημιουργικό Εαυτό, να αξιοποιήσει την επαφή με την Τέχνη και τα υλικά της. Μέσα από δημιουργικές διαδικασίες (arttherapy), στα πλαίσια της ομάδας, θα φωτίσουμε πλευρέςμας,θα αναδείξουμε επιθυμίες, δυνάμεις και γιατί όχι…συγκρούσεις, που μας ταλαιπωρούν, ανάμεσα στον «πραγματικό» και τον «ιδανικό» Eαυτό μας.

Μη νοιαστείς καθόλου για το εικαστικό αποτέλεσμα, άλλωστε δε χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία! Μην ξεχνάς, άλλωστε, όλοι μας ξέρουμε να…μουτζουρώνουμε!

Υπεύθυνη της εμψύχωσης του Εργαστηρίου είναι η κα. Σαγιαδινού Μαρία, Ψυχολόγος  της Μονάδας Συμβουλευτικής και Στήριξης φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την βοήθεια και ενεργό συμμετοχή του Πανεπιστημιακού Μουσείου και της Ομάδας Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (ακαδημαϊκός υπεύθυνος, Επικ. Καθ. Στ. Βλίζος).

Το Εργαστήριο «Οι πολλαπλοί Εαυτοί μας στο Μουσείο»

θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάιο του 2019

 με έναρξη την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του Εργαστηρίου:

Παρασκευή 17 Μαΐου

Παρασκευή 24 Μαΐου

Παρασκευή 31 Μαΐου

Ώρες διεξαγωγής Εργαστηρίου: 10.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.