ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για τον Νίκο Κουλούρη


Η ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για τον Νίκο Κουλούρη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κουλούρης


«Έφυγε από τη ζωή ο σ. Νίκος Κουλούρης, πρώτος δήμαρχος Λευκιμμαίων, εκλεγμένος για δύο συνεχείς τετραετίες (1986-1994), στηριζόμενος από το ΚΚΕ», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΤΕ Κέρκυρας του Κόμματος.

Σημειώνει επίσης:

«Άφησε πίσω του πλούσιο έργο για την ανάπτυξη της Λευκίμμης και την ανακούφιση των κατοίκων της, το οποίο ανακόπηκε όταν οι πολιτικές δυνάμεις της εποχής (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) συνασπίστηκαν για να σταματήσουν αυτή την προσπάθεια του ίδιου και της τότε δημοτικής αρχής.

Η οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών με τρόπο σύγχρονο για την εποχή, ο Βιολογικός της Λευκίμμης, η αποχέτευση, η πολεοδόμηση Κάβου, η πολεοδόμηση Μώλου - Αλυκών και η ανάδειξή του ως ιστορικού χώρου της περιοχής, το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του δήμου στην Ανάληψη, το κτίριο Κογιεβίνα, το λιμάνι, οι αγώνες για το νερό και η αξιοποίηση της Φοντάνας και της λίμνης Μοσχόπουλου, η εκτεταμένη επισκευή και συντήρηση σχολικών υποδομών, η συντήρηση αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας ήταν έργα πνοής που άλλα ξεκίνησαν, άλλα είχαν δρομολογηθεί και τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν είτε δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα δημάρχων και πολιτικών δυνάμεων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.

Παρά τις προσπάθειες σπίλωσης του ιδίου και του έργου του από διάφορες δυνάμεις, στη συνείδηση του λευκιμμιώτικου λαού μένει ότι ο Νίκος Κουλούρης ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών δημάρχων που υπηρέτησαν τις λαϊκές ανάγκες με πάθος, όραμα, στηρίχτηκαν και τίμησαν το λαό και τους αγώνες του.

Αφήνει πίσω του μια μεγάλη κοινωνική και αγωνιστική παρακαταθήκη που τη δημιούργησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχοντας ως βάση και οδηγό την πολιτική του ΚΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αναφέρει πως «η προσφορά του Νίκου στη Λευκίμμη και στην Κέρκυρα θα είναι μεγαλύτερη και από το έργο του ως δήμαρχος, αν ο λαός διδαχθεί από την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει το παράδειγμά του».