ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το λιμάνι της Κέρκυρας στα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου – Και όμως ξεπουλιέται! - ΒΙΝΕΟ


Το λιμάνι της Κέρκυρας στα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου –  Και όμως ξεπουλιέται! - ΒΙΝΕΟ


Το Λιμάνι της Κέρκυρας από το 2002 συμπεριλαμβάνεται κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου. Δείγμα ότι παρέχει όλα τα εχέγγυα για να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και του τόπου. Αντί για αυτό  η κυβέρνηση επέλεξε το ξεπούλημά του με τη μέθοδο της «υποπαραχώρησης» Για τη δυναμική του λιμανιού της Κέρκυρας χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ και ΒΙΝΤΕΟ από το  PortEconomics
Τη διαχρονική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα 20 μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, την περίοδο 2000-2018, παρουσιάζει το PortEconomics.
Το βίντεο παρήχθη από τους Θάνο Πάλλη, Αιμιλία Παπαχρήστου και Γιώργο Βαγγέλα, με αφορμή τη διοργάνωση του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται εξ αρχής στα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2002 και μετά στο χάρτη εντάσσεται η Κέρκυρα και από το 2010 το Κατάκολο, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο, στην Ελλάδα η προβλεπόμενη αύξηση εφέτος θα αγγίξει το 7% στους επιβάτες κρουαζιέρας, ωστόσο ζητήματα όπως η γεωπολιτική αστάθεια, ο περιορισμένος αριθμός λιμανιών που μπορούν να υποδεχθούν κρουαζιερόπλοια και η αδυναμία των υφιστάμενων υποδομών να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών αποτελούν τροχοπέδη για τον κλάδο.
B.B.