ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Στηρίζει τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας


ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Στηρίζει τον αγώνα των
ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας


«Ο αγώνας των συναδέλφων είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων», τονίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο οποίος στηρίζει τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας. Eπίσης, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας!

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει πως «τα όσα βιώνουν και οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους χώρους εργασίας τους είναι επί της ουσίας η υλοποίηση στην πράξη του περιεχομένου της ''δίκαιης ανάπτυξης'' του ΣΥΡΙΖΑ ή της ''βιώσιμης ανάπτυξης'' της ΝΔ, που και οι δύο στον πυρήνα τους έχουν το ολοένα και μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα-μεγαλοεπιχειρηματίες!

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η κερδοφορία των ξενοδόχων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι χάνουν ολοένα και περισσότερα από τα δικαιώματα που είχαν, δουλεύουν με ψίχουλα (όποτε τα παίρνουν και αυτά), με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας, με εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα (αυτά που ονομάζουν ''εργατικά ατυχήματα'' για να φορτώσουν σ’ εμάς την ευθύνη γι’ αυτά), με τρομοκρατία κ.ά. Και πώς εξάλλου θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού προϋπόθεση της ''ανάπτυξής'' τους, αλλά και της συνέχισης των ''θετικών ρυθμών'' είναι το τσάκισμα της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας!».

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει παράλληλα σε όλους τους εργαζόμενους ότι «τίποτα ποτέ δεν μας χαρίστηκε. Ό,τι κατακτήσεις έχουμε τις κερδίσαμε μετά από σκληρούς ταξικούς αγώνες!

Επομένως, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, καθώς όπως αποκαλύπτουν και οι ''υποδείξεις'' που περιλαμβάνονται και στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο χαρακτήρας που αυτή θα έχει θα είναι αντεργατικός-αντιλαϊκός, συνεχίζοντας την βρώμικη δουλειά από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι. Καλούμε τέλος όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας να πιστέψουν στη δύναμή τους και να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα Σωματεία τους, παλεύοντας με ταξικό προσανατολισμό για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων, την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!».