ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ΔΕΥΑΚ και το πρόβλημα της ύδρευσης στη ΛευκίμμηΗ ΔΕΥΑΚ και το πρόβλημα της ύδρευσης στη Λευκίμμη

Ξανάζησαν τον εφιάλτη της έλλειψης νερού για περισσότερες από τέσσερις μέρες οι κατοικοι των Ριγγλάδων και άλλων περιοχών της Λευκίμμης/

Το πρόβλημα της ύδρευσης είναι ένα από τα σοβαρότερα στο νησί μας. Παρόλο που οι κάτοικοι πληρώνουν ακριβά το νερό, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ανάγκες. Η περιοχή της Λευκίμμης δεινοπαθεί από τις συνεχείς βλάβες και διακοπές.

Με μεγάλη καθυστέρηση η ΔΕΥΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη της αντλίας στην κύρια γεώτρηση.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ:

Μετά από φιλότιμες προσπάθειες εργαζομένων της Επιχείρησης, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και των ιδιαίτερων τεχνικών δυσκολιών που διαπιστώνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν και τέθηκε σε λειτουργία.

Θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους καταναλωτές αναφέροντας ότι:

Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού (1100 μ) τροφοδοσίας της Λευκίμμης
Έγινε αποκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία μία επιπλέον γεώτρηση.
Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης.
Πραγματοποιήθηκε έργο με αποτέλεσμα την αυτονόμηση πλέον της ύδρευσης στην Άνω Λευκίμμης.
Εγκρίθηκε και συμβασιοποιείται η εκτέλεση του έργου προϋπ. 1.080.000€ που αφορά την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου Λευκίμμης μήκους 10.000 περίπου μέτρων, όπου σήμερα είναι κατασκευασμένο από αμίαντο.
Συμβασιοποιήθηκαν δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Νεοχωρακίου και αναμένεται η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς ακινήτου για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Ανεξάρτητα όμως από τις προσπάθειες και την επιμονή μας στην προώθηση λύσεων για το υδρευτικό πρόβλημα της Λευκίμμης ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την έλλειψη νερού.