ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποχή από τις εκλογές: Μια εξαιρετική απόφαση του Πολιτιστικού Σύλλογου Ερείκουσας! - Το αντι - παράδειγμα των ΑργυράδωνΑποχή από τις εκλογές: Μια εξαιρετική απόφαση του Πολιτιστικού Σύλλογου Ερείκουσας! - Το αντι - παράδειγμα των Αργυράδων

Είδαν και απόειδαν εκεί στην Ερείκουσα και αποφάσισαν να μην ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη γιατρού στο νησί, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που έχουν δοθεί.

Μια εξαιρετική απόφαση ανεξάρτητα από το αν έχει άμεσο ή όχι αποτέλεσμα, τουλάχιστον οι Ερεικουσιώτες δεν πιάνονται κορόιδα να αποτελέσουν διακοσμητικά στοιχεία στο εκλογικό πανηγυράκι της 7ης Ιουλίου, που προσπαθούν να μα πείσουν ότι συγκρούονται δυο κόσμοι που στην ουσία μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους.

Ανοίγουν οι Ερεικουσιώτες δρόμους ανυπακοής και υπονόμευσης της εκλογικής κοροϊδίας. Λένε όχι σε αυτούς που τους θυμούνται μόνο για να τους τάζουν και αδιαφορούν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους μετά την απομάκρυνση των πολιτών από την κάλπη. Πολύ περισσότερο που το αίτημα τους αφορά την υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Για μια χούφτα ευρώ σε κακοπληρωμένους γιατρούς του δημοσίου παίζουν οι κυβερνώντες με τη ζωή των κατοίκων.

Η αποχή από τις εκλογές είναι και αυτός ένας τρόπος αντίστασης που αν συνδυαστεί με τόσους άλλους και πάρει μαζική έκταση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αντί για το πανηγύρι των εκλογών, οι αδικημένοι και κατατρεγμένοι πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Οι εκλογές δεν είναι πανάκεια και σωστά έχει ειπωθεί ότι αν ήταν να λύσουν τα προβλήματα των ανθρώπων της βιοπάλης θα τις είχαν καταργήσει. Οι εκλογές έχουν την αξία τους όταν λειτουργούν σε συνθήκες ουσιαστικής δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας και όχι ως καλπονοθεία με την υφαρπαγή και αλλοίωση της λαϊκής θέλησης από τους μηχανισμούς προπαγάνδας και ελέγχου.

          Οι Ερεικουσιώτες ανοίγουν δρόμο για κάθε νησί, κάθε περιοχή, κάθε κοινωνική τάξη ή ομάδα που γεύεται την κοροϊδία και την αναλγησία της εξουσίας. Από τα πιο σοβαρά μέχρι τα λιγότερο σοβαρά. 

Αντι - παράδειγμα οι Αργυράδες. 

16 χρόνια η κεντρική και η τοπική εξουσία κοροϊδεύει τους Αργυραδίτες για γήπεδο. Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο και τους το κατάργησαν το 2003. 16 χρόνια τους τάζουν γήπεδο και τους κοροϊδεύουν, ενώ η ομάδα του χωριού θα εκπροσωπήσει όλη την Κέρκυρα στη FOOTBALL LEAGUE! Για την ακρίβεια τα τελευταία χρόνια δεν αναφέρονται καν σε γήπεδο. Το έχουν «ξεχάσει». Και δε μιλάμε μόνο για τους κυβερνώντες, αλλά και για τους αντιπολιτευόμενους. Θεωρούν του Αργυραδίτες δεδομένους, άλλωστε παίρνουν και τη μερίδα του λέοντος από τα λάφυρα της … κάλπης! Άλλωστε και στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ούτε που θυμήθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι να γράψουν μια αράδα για το γήπεδο των Αργυράδων. Τόσο ... γραμμένους τους έχουν τους Αργυραδίτες και τις Αργυράδες!

Αλλά ας είναι. Αξίζει να επανέλθουμε και να παραθέσουμε την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Σύλλογου Ερείκουσας:

 «Ο Σύλλογος μας από τον Ιανουάριο του 2019 ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για το θέμα του γιατρού. Έχει έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους ώστε να μπορέσει να βρει μια άκρη για την υπόθεση. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες μέχρι τώρα έπεσαν στο κενό. Ο γιατρός στο νησί είναι το σημαντικότερο και το σοβαρότερο θέμα που αφορά τον κάθε έναν μας ξεχωριστά , αφορά τους δικούς μας ανθρώπους, τα παιδιά μας, τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους επισκέπτες του νησιού, καθώς και τους επιχειρηματίες του τόπου μας. Ο σύλλογος κάνει ότι μπορεί, γιατί είναι υποχρέωσή του το καλό του νησιού μας, όμως δεν φτάνει να τρέχουν μόνο πέντε άτομα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει όλοι μαζί να φωνάξουμε. Για κάτι τόσο σοβαρό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Υποσχέσεις έχουμε ακούσει από όλους όλα αυτά τα χρόνια… γιατρό στο νησί δεν έχουμε …»